Uppdatering balkongprojektet

19 april 2024

Med hjälp av en erkänd senior arkitekt Svante Berg f.d. Berg Arkitekter och en ny duktig arkitektbyrå Gisselberg Arkitekter har vi nått fram till dels Namn- & Skönhetsrådet som vi genomförde en dragning för den 7 september.
De har godkänt vårt reviderade förslag som vi dock ombads komplettera ett antal gånger. En ny ansökan med dessa handlingar till grund lämnades in den 9 oktober. Parallellt med att den behandlas fortgår dialog med handläggaren och stadsarkitekt.
Den dialogen har resulterat i ytterligare kompletteringar. Vi har utfört ett provmontage av ett par fasadskivor på gaveln till Kometvägen 1. Samma typ av skivor som ska sitta på balkongfronterna. Handläggaren ska begära att få ta beslut på delegation vilket innebär att ansökan inte måste upp i byggnadsnämnden.

Vi bör få ett formellt beslut där vår ansökan bifalls nu under våren. Om ingen överklagar så att den kan vinna laga kraft börjar vi planera för en nystart av projektet. Det innebär att vi i höst ser över och kompletterar våra bygglovshandlingar till status förfrågningsunderlag.
Målet är att vi förhoppningsvis har nya avtal för balkongplattor och inglasningar vid årsskiftet. Därmed kan etablering och produktionsstart bli aktuell under våren 2025. För att gå upp i full produktionstakt hösten 2025.

Planen har varit att starta med båda fastigheterna samtidigt med en parallell produktion.
Bedömningen för ett par år sedan var en total produktionstid om ca 20 månader men kan variera beroende på upphandlingarna.

Hälsningar,
Styrelsen