Renovering av lägenheter under Coronatider

01 april 2020

Det har inkommit frågan om att stoppa renoveringar av lägenheter på grund av rådande läge. Men störande ljud vid renoveringar är alltid ett återkommande problem, inte bara nu under dessa Coronatider.

Här bor många pensionärer och flera har kontor hemma så det bästa är om alla alltid hjälper till att visa hänsyn.

Men troligtvis kommer det ändå vara, på grund av rådande situation, lite lugnare på renoveringsfronten då en och annan hantverkare säkert undviker att arbete inne i andras lägenheter nu.

Styrelsen kommer inte stoppa renoveringsarbeten utan ber istället alla som själva, eller med hjälp av hantverkare renoverar sina lägenheter att också tänka på sina grannar. Vi ber också alla vara extra försiktiga nu då hjälp vid till exempel en vattenskada kan ta längre tid än under normala tider. Skadan kan bli både mer omfattande och mer kostsam.

Några generella önskningar från styrelsen och boende i Brf Venus till er som renoverar er lägenhet:
  Tider som gäller för bullrande ljud är måndag-fredag 08.00-19.00 och lördagar 09.00-16.00. Men ni får ni gärna vänta lite med dom höga bullrande arbetena och kanske också sluta lite innan med störande ljud.
  Pausa gärna arbetet med bullrande ljud då och då, kanske någon timme när det är möjligt, så att dina grannar får lite arbetsro emellanåt.
•  Sätt gärna upp en lapp i entrén när du renoverar. Då vet dina grannar var arbetet sker.
  Var alltid försiktiga, framför allt med arbetet i badrum och kök.


Till nyhetslistan