Uppdatering balkongprojektet

28 april 2023

Styrelsen har fått många frågor angående balkongprojektet. Just nu samarbetar vi med Svante Berg (vår arkitekt) och kommunen för att komma överens om hur de nya balkongerna ska utformas. I dagsläget är föreningen och kommunen i princip överens om hur Meteorvägen ska utformas, men ännu inte hur Kometvägen ska utformas. Kombinationen av nya byggnadsregler och kraven på utformning kan ha en väsentlig påverkan på kostnaderna och det är därför viktigt att hitta en lösning som uppfyller våra bevarandekrav samtidigt som kostnaderna inte blir för höga.

I dagsläget så har också priserna på råvaror och material ökat sedan vi ingick avtal. En del av detta regleras redan av index i kontraktet men de, för närvarande, höga priserna leder till utmaningar för vår entreprenör att prissätta förändringar i utformningen. Delarna som diskuteras just nu är utformningen av skärmväggarna och undersidan av balkongplattorna främst. Vår arkitekt har lagt ner mycket tid på att hitta alternativ som uppfyller kraven.

Så fort den nya utformningen är klar och vi har en klar bild över kostnadsbilden kan vi gå vidare i processen. Föreningens representanter avser att ha nästa möte med kommunen i maj månad.

Vi kommer att uppdatera er så fort det händer något i processen.

Hälsningar,
Styrelsen