Täby kommun renoverar dricksvatten- och spillvattenledningar

07 februari 2024

Kommunen skall utföra vatten- och avloppsarbeten vid Plutovägen i Näsbydal.

Täby kommuns VA-enhet, i samarbete med SVATEK, skall utföra planerad renovering av dricksvatten- och spillvattenledningar vid Plutovägen i Näsbydal med start vecka 11-2024.

Arbetet beräknas preliminärt starta från och med vecka 11 till och med ca vecka 25. Kommunen kommer att ta största möjliga hänsyn till de som arbetar och bor intill arbetsplatsen och ber om förståelse att arbetena stundtals kommer att medföra störningar och arbetet kommer att innebära begränsad framkomlighet för boende och förbipasserande trafik. Berörda fastighetsägare informeras på plats av kommunen samt via informationsaviseringar vid behov.

Syfte och arbetsmetod
Täby kommun har äldre dricksvatten- och spillvattenledningar i området, vilka behöver bytas ut för att förhindra framtida driftstörningar. Renoveringen kommer att utföras med en metod som innebär liten påverkan i form av ett fåtal begränsade schakter, så kallad infodring med schaktfri teknik.

Vattenavstängningar
Under renoveringsarbetet kommer kommunen att förse alla fastigheter i närheten med provisoriskt vatten via förbindelsepunkterna. Det kommer även att ske några kortare vattenavstängningar. Separat information om planerade vattenavstängningar kommer att informeras via brev minst två dagar innan.

Mer information kommer när det börjar närma sig starten.

Hälsningar,
Styrelsen