Cykeltjuvar i farten!

12 augusti 2018 Cykel stulen på gård 3. Under lördag 11 augusti stals en cykel som stod låst utanför en port till ett av våra flerfamiljshus. Detta är naturligtvis mycket frustrerande. Läs mer...

Råden som ges för att förhindra/försvåra att cykeln blir stulen handlar om att göra det så krånligt och omständigt som möjligt för tjuven. Antal lås, typ av lås och om cykeln är fastlåst i något spelar stor roll. Ju finare och dyrare cykel är förstås också sånt som spelar in.

Man kan säga att det är två huvudtyper som stjäl en cykel; den berusade som inte orkar gå hem utan tar första bästa cykel för att slippa gå. Den cykeln blir ofta slängd i något buskage och har man tur hittar man den. Den andra typen av tjuv är ute efter att sälja cykeln. Då handlar det om finare cyklar med ett ekonomiskt värde. Nu för tiden ligger elcyklar högt på listan. Dessa cyklar hittas tyvärr mycket sällan.

Om man låser sin cykel med tre lås; bakhjul i ram, framhjul i ram och kätting i något fast (t ex cykelställ) så ska det mycket till för att tjuven tar sig besväret att lägga energi på denna cykel.


Till nyhetslistan