Info från mark och miljögruppen

23 april 2015 Markgruppen informerar...

Nu är våren kommen och vi planerar nu för en del underhåll av marken på våra gårdar.

 

Påbörjat är redan arbetet med en större rabatt på gård 2.

I denna rabatt kommer främst syren- och jasminbuskar att dominera men även vinbär och några andra perenna växter kommer att planteras med syftet att skapa en härligt blomstrande rabatt med växter som blommar vid lite olika tidpunkter. Ett nytt träd kommer planteras och ersätta det tidigare, det kommer bli någon typ av körsbärsträd som blommar. Det träd som tagits bort har gjort det p.g.a. att det, som flera av våra andra träd, varit överdimensionerat för att rymmas på ett bra sätt på gården. Det träd som planetras kommer därför vara ett som inte växer sig så stort.

 

 Ytterligare ett markarbete som kommer utföras under våren är utjämning av marken mellan husen Diligensvägen 134-136 där det tidigare funnits en trapp som nu förfallit.

 

Avsikten är att skapa en mer stabil slänt för att möjliggöra för boende att med lätthet ta sig ned den vägen utan risk. Vi har medvetet avstått från att låta bygga en trapp då detta medför en massa krav, bl.a. gällande vinterunderhåll och trappräcke, vilket också skulle inneburit en alltför hör kostnad enligt vår bedömning.

 

Marksyn kommer att ske torsdagen den 7 maj och vi önskar också bjuda in alla boende till den gemensamma städdagen som äger rum lördagen den 23 maj med start kl.10:00.

 

Om någon av er önskar hjälpa till med vattning under en period i sommar så vore det oerhört tacksamt -  ni är då varmt välkomna att kontakta styrelsen.