Fönsterrenovering - Sammanfattning av mötet 5 mars

10 mars 2018 Den 5 mars 2018 träffades c:a 15 medlemmar från vår föreningen. Mötet hölls i gårdslokalen på gård 3. Styrelsen hade kallat till detta möte för att ventilera tankar kring den kommande fönsterrenoveringen. Läs mer...

Situationen är följande:

Några av föreningens fönster är i mycket dåligt skick och är i behov av renovering och några är inte alls i akut behov av renovering. Detta beror på var fönstret sitter och hur utsattt det varit för väder och vind. 

Ett fönster består av tre delar; en yttre del som föreningen ansvarar för och en mellan- och innerdel som bostadsrättshavaren ansvarar för.
Den renovering som nu är aktuell inkluderar inte eventuella persienner. Om man vill ha persienner eller inte så är det helt upp till respektive bostadsrättshavare att bestämma.

Det finns i huvudsak två alternativa sätt att gå till väga vid kommande renovering:

Alt 1) Vi kan dela upp ansvaret för arbetet och kostnaden utifrån ansvarsförhållandet att föreningen tar den yttre delen och bostadrättshavaren tar de andra delarna. Då skulle bostadsrättshavaren eventuellt kunna få rot-avdrag på sitt arbete (föreningar får inte söka rot-avdrag).

Alt 2) Föreningen tar över bostadsrättshavarens delar och tar därmed ansvaret för renoveringen av hela fönstret. Det skulle underlätta vid planering och utförande.

Ett tredje alternativ finns. Att vi byter till helt nya fönster. Det lutar dock åt att renovera. Tyngsta argumentet för detta är att nya fönster skulle bli väldigt mycket dyrare.

Vad gäller tidplanen skulle vi antingen kunna bestämma oss för att alla fönster ska renoveras samtidigt, även de som inte är i akut behov, eller så sträcker vi ut arbetet över ett antal år.

Fastighetsansvarig i styrelsen jobbar vidare med ärendet och tittar då på bland annat kostnader, energiförbrukning, miljöaspekter vid materialval mm.

Återkoppling kommer när ny information finns. Om ni har tankar och synpunkter får ni gärna höra av er till styrelsen. Maila till stryrelsen@brf-fjadern.se

 

 

 


Till nyhetslistan