Vad hände med gungan på gård 2?

14 februari 2018 Den ena gungan är borttagen på gård 2. Läs mer...

Varför är gungan på gård 2 borttagen?

Varje år görs en översyn av våra lekplatser av HSB. Då tittar man på olika säkerhetsaspekter; behöver något lagas, göras om, säkras upp mm. Nya regelverk kanske har tillkommit och då kollar man att allting stämmer med de nya reglerna.
Vi den senaste översynen konstaterades att gungorna satt för när varandra. Lösningen var att ta bort den ena gungan och flytta den andra till mitten av ställlningen.

Några medlemmar har hört av sig till styrelsen. Man har tankar kring vilken roll våra gårdar spelar när det gäller möjlighet till samvaro och kommunikation. Att gården är en naturlig mötesplats för både barn och vuxna och att den bör utformas på ett sätt som främjar sammanhållningen i föreningen. Gungornas placering är en del i detta sammanhang. Vid gungorna träffas barnfamiljer med en kopp kaffe i handen samtidigt som man gungar sin lilla älskling. De lite större barnen tvävlar gärna i att våga hoppa längst och då är minst två gungor i bredd ett måste.

Styrelsen tar dessa synpunkter på största allvar och har för avsikt att ta upp frågan på kommande styrelsemöte. Finns det ekonomi och möjlighet att lösa detta ska vi naturligtvis göra det.

 


Till nyhetslistan