Grannsamverkan ger bästa resultat !

11 juni 2014 Ett bra exempel på grannsamverkan kring brevlådor på gård 3

Peter Cleason informerar om huruvida grannarna tog eget iniciativ och eget ansvar för brevlådor framför deras respektive radhus. Nedan följer citat ur Peters mejl:

"Vi som bor i hörnet D49-D51 (Claeson, Waldemar, Tellhagen) har gemensamt inhandlat och monterat upp tre brevlådor. Kom gärna och kolla resultatet!

Eftersom stolparna pekade lite hit och dit så bestämde vi oss för att göra en ram i aluminiumprofil, så att vi kunde linjera upp lådorna snyggt. Ramen sitter infäst i stolparna.

Lite research visade att Bauhaus hade bäst utbud och priser på det som behövdes. Jag kollade först med Anna att det var OK med svarta lådor. Standardfärger är svart, vitt, grått/silver. 
Blåa lådor finns knappast och gröna finns bara i begränsat utbud (företrädesvis plastlådor).

Valet föll på en låsbar modell i svart plåt, kostar 299 kr hos Bauhaus.

Här är direktlänkar till produkterna, om någon mer vill göra motsvarande:

Safepost Basic 7959 svart med lås (just den modellen finns inte på Bauhaus hemsida, länken går istället till Cofa)
Aluminiumprofil från Bauhaus 179 kr /2 m
Namnskyltar och skruv (M5) från Bauhaus

Ska man bara sätta upp någon enskild postlåda så går det bra att använda den gamla fästbygeln. Man behöver då borra nya hål i lådan och plugga de förborrade hålen (gamla fästet är kortare). Det följer med plastpluggar som man kan använda. En ”stödpigg” nertill på stolpen behöver också kapas bort."

Stort tack till familjer Claeson, Waldemar och Tellhagen för insatsen ! Vi hoppas att deras erfarenhet kommer att hjälpa andra medlemmar som har behov av att byta brevlådan.