Du som loggar in med BankID på fil eller via dosa behöver först välja Mobilt BankID och därefter välja BankID innan du matar in ditt personnummer för att komma in. Vi jobbar på att rätta till detta och beklagar strulet som uppstått.

Legionella - känn på era handdukstorkar

28 september 2021 Uppdaterad information!

Det har kommit till vår kännedom att det finns legionellabakterier i föreningens varmvattencirkulation. Sanering är beställd och kommer att utföras på kemisk väg. Nedan följer kort information om vad detta innebär för dig som boende.

Uppdatering (210930) Idag på förmiddagen har sanering påbörjats!

De allra flesta blir inte sjuka
Avgörande för ett insjuknande är mängden bakterier och individens motståndskraft. Till grupper med ökad risk för att drabbas räknas rökare och äldre. Män drabbas i högre utsträckning än kvinnor. Störst risk löper personer med nedsatt immunförsvar exempelvis transplantationspatienter och cancerpatienter som genomgår cellgiftsbehandling.

Legionärsskjuka
Legionella orsakar Legionärssjuka vilket är en form av lunginflammation. Bakterien sprids via inandningsbara vattendroppar, bland annat från duschar. Du blir inte smittad av att dricka vattnet och det sprids heller inte från person till person.

Antibiotika
Om du känner dig dålig, kontakta direkt din husläkare eller vårdcentralen. Legionärssjuka behandlas med antibiotika.

Mer information
För den som vill veta mer finns det information att hämta på Boverket och hos Folkhälsoinstitutet.

Förebyggande
Uppkomsten av legionellabakterier sker främst där det finns stillastående vatten. Vi uppmanar alla att om ni har kvar vattenburna handukstorkar så måste de vara i gott skick och fungera. Är dessa kalla eller svala, måste ni genast göra en felanmälan till vår fastighetsskötare Fastighetsägarna på telefonnummer 08-617 76 00 eller mejla kundservice@fastighetsagarna.se

Har du fler frågor kontakta föreningens förvaltare
Madeleine Nyberg på telefon 010-442 10 00 eller mejla madeleine.nyberg@hsb.se