Reglerna för utemiljö

10 mars 2014 Här hittar ni Fjäderns policy gällande utemiljö. Finns även under ABC för medlemmar

Vår ambition som styrelse är att alla medlemmar ska uppleva att de har en trivsam boendemiljö både inom- och utomhus. När det gäller föreningens utemiljö är det angeläget att alla får ta del av de riktlinjer som gäller i BRF Fjädern.
Du får som medlem inte på eget initiativ plantera eller bygga på föreningens mark. 
Markägandet runt föreningens fastigheter delas mellan föreningen (mindre partier), Jarlabergs Samfällighet och Nacka Kommun. På denna mark finns inget bygglov. 
Marken på föreningens gårdar tillhör föreningen men är ej upplåten. Detta innebär att inte heller den mark som är framför radhusen tillhör bostadsrättsinnehavaren. Boende med uteplats på nedre botten har endast rätt att disponera den yta som motsvarar balkongen ovanför, inget annat. 
Om du ändå, på eget bevåg, upprättar någon form av uteplats som är större än motsvarande balkongytan ovanför (altan, veranda) eller planterar på mark utanför denna yta får du som medlem räkna med att eventuellt ta bort detta. 
Som bostadsrättsinnehavare måste du alltid informera styrelsen om du avser göra en förändring på mark som inte tillhör dig, t.ex. på din uteplats (plantera eller bygga något). Du kommer aldrig att få ett formellt godkännande av styrelsen, men kan riskera att få ett direkt nej. 
Styrelsens strävan är att utemiljön är tilltalande och förhållandevis homogen samt tillfredsställer alla boendes olika behov och önskemål på ett så bra sätt som möjligt.