Informationsblad 2014:9

04 april 2015 2014-09-22

Om inglasning av balkonger
Styrelsen för Brf Klintbacken presenterade i samband med föreningsstämman ett förslag om underhåll och inglasning av balkonger.

Styrelsen ansåg att denna fråga skulle utredas då våra balkonger är i behov av renovering. I samband med renoveringen ville styrelsen samtidigt erbjuda medlemmarna inglasning.

Det förslag styrelsen presenterade innebär att balkongerna i princip blir underhållsfria. Med en inglasning av balkonger, byte av stolpar samt räcken skulle kostnaden för underhåll minimeras.

En utgångspunkt för styrelsen är att alla kostnadsbesparingar och värdeskapande åtgärder för föreningens medlemmar är av intresse.

Till föreningsstämman hade styrelsen bjudit in ett företag, som visade sin produkt.

Styrelsen påpekade särskilt att det inte fanns någon färdig ekonomisk kalkyl över vad en renovering samt inglasning av balkongerna skulle kosta. Det fanns alltså inget färdigt förslag för stämman att ta ställning till.

Enligt stadgarna krävs det en ordinarie och en extra stämma som beslutar i denna fråga om inglasning eller inte.

På stämman hördes både positiva och negativa röster och styrelsen uppfattade att det fanns ett intresse av att få ett förslag att ta ställning till.

Styrelsen har kontaktat olika företag och begärt in offerter på vad en renovering samt inglasning skulle komma att kosta. När dessa offerter har kommit in kan olika ekonomiska kalkyler upprättas.
Beslut fattas hur stor del av kostnaden föreningen enligt underhållsplan skall ta och då kan det klargöras vad kostnaden blir för varje lägenhet.

Att det florerar protestlistor mot inglasning av balkonger är allmänt känt och det påstås att det i protestlistan finns framtaget en ekonomisk beräkning av kostnaden för detta.

Sedan återstår det en viktig fråga
Vad är det man protesterar emot?

Styrelsen har inte fått ta del av protestlistan mot inglasning av balkonger, och det är därför inte möjligt för styrelsen att bemöta de uppgifter som finns i denna lista.

När styrelsen har den ekonomiska bilden klar, så kommer den att presenteras för alla medlemmar inom Brf Klintbacken.

/Styrelsen för Brf Klintbacken