Informationsblad Klintbacken 2023-5

25 september 2023 Informationsblad Klintbacken 2023-5

Höststädning och höstfest 

Det börjar bli dags för höststädning och styrelsen föreslår att de som kan gör en städinsats valfri tid under tiden containrarna finns här. En container för trädgårdsavfall per område kommer finnas på parkeringarna mellan den 29 september och den 2 oktober.  

I samband med höststädningen vill styrelsen bjuda in till en höstfest söndagen den 1 oktober kl. 13:00 där vi alla får tillfälle att träffas. Vi beställer pizza (vegetariskt alternativ kommer finnas) och bjuder på dryck (läsk och bubbelvatten). För att kunna veta hur mycket som ska köpas in ber vi alla som vill komma att anmäla detta antingen via mail till info@klintbacken.nu alternativt direkt till Maine Granström (303B) eller Kristina Dannert (333A). Vi önskar få in anmälningar senast den 30 september. 

 

Cykelrensning 

Styrelsen har för avsikt att rensa cykelförråden då det verkar finnas en hel del gamla cyklar som inte används som bara står och tar plats i förråden. Vi vill därför att alla som har cyklar i förråden märker upp sina cyklar med:  

  1. 1. namn,  

  1. 2. lägenhetsnummer och  

  1. 3. datum för märkningen alt. 2023 

 

I november kommer omärkta cyklar tas bort och förvaras på annan plats innan de skänks bort eller slängs. 

 

Elbilsladdning 

Vi har nu fått installerat laddare för el- och hybridbilar på alla områden. Dessa platser får enbart användas vid laddning och man får inte stå på platserna för elbilsladdning om man inte har el-/hybridbil. Överträdelser av detta kommer bötfällas. Skyltar med information om detta kommer sättas upp inom kort. Kostnaden är 1,50 kr/kWh. För att använda laddarna behöver man antingen Vattenfalls Incharge app där betalning sker från ett betalkort, alternativt att man beställer ett laddkortwww.incharge.vattenfall.se  där betalningen sker via fakturering.  

 

Det är vissa av platserna som fortfarande hyrs ut som extra parkeringsplatser och vi arbetar för att de som blir av med sina platser på grund av att de blivit laddplatser ska ersättas med andra platser. För att lösa detta problem till viss del har vi på gård 2 låtit asfaltera ytterligare en yta som alltså ska bli parkeringsplatser. 

 

Nytt internetavtal 

Styrelsen har beslutat att teckna ett nytt internetavtal med Telenor där vi får högre hastighet (500/500) till samma pris som tidigare. Avtalet börjar gälla från den 1 november 2023. 

Telenor kommer på grund av detta installera ny hårdvara. Personal från WireCom kommer därför att behöva gå in i varje lägenhet för att kontrollera om det behöver bytas eller inte. Detta kommer ske den 2-6 oktober 2023, se separat informationsblad om detta.  

 

Uppfräschning av gästrummet 

Styrelsen har beslutat att fräscha upp gästrummet. Gästrummet kommer därför att målas om mellan 9-11 oktober och är då inte tillgängligt för uthyrning. 

 

ILOQ-nycklarna 

Styrelsen får då och då meddelanden om att ILOQ-nycklarna eller låsen där dessa används inte fungerar. Det har i slutändan oftast visat sig inte vara något fel på vare sig nycklar eller lås. Om någon upplever problem med ILOQ-nycklarna kan man prova att skjuta in nyckeln långsamt i låskolven och se om det går bättre. Ibland kan man behöva föra in nyckeln två gånger för att det ska fungera. Är det någon som upplever upprepade problem eller att det krävs väldigt många försök för att öppna ett lås så ska ni självklart kontakta styrelsen så tittar vi på det.  

 

Torkvindor 

Vid genomgång av befintliga torkvindor i föreningens område har styrelsen uppmärksammat att de flesta torkvindorna är gamla och svåra att fälla ihop. Eftersom torkvindorna ska fällas ihop då de inte används planerar styrelsen att köpa in nya torkvindor under nästa år till de som fortsatt vill ha sådana. Mer information om detta kommer senare. 

 

Gräsklippning 

Gräsklippningen som HSB ansvarar för har denna sommar genomförts lite för sällan i vårt område. Detta har framförts till HSB som informerat om att de har haft något för låg bemanning.  

Vid något tillfälle har det inte varit möjligt att klippa alla gräsmattor ordentligt på grund av utspridda leksaker. Vi vill därför påminna om att vi måste försöka hålla gräsmattorna fria från leksaker m.m. när gräsklippning ska ske. 

 

Vattenutkastare 

I det föregående informationsbladet informerade vi om att vattenutkastarna som finns i fastigheterna inte tillhör specifika lägenheter utan ska kunna användas av alla som bor i vår förening. Vi vill på nytt påminna om att detta innebär att ifall man har en vattenutkastare vid sin bostad/uteplats kan även grannar komma att använda den för att t.ex. vattna växter. Har man själv kopplat in en egen vattenslang och lämnat den inkopplad får man acceptera att även grannar nyttjar denna slang. Det är inte tillåtet att ställa saker för vattenutkastarna som förhindrar användning, alla måste komma åt dessa. Är det någon som anser att en befintlig vattenslang behöver bytas ut kan man kontakta styrelsen så köper vi in en ny slang. 


Till nyhetslistan