Informationsblad 2016:1

19 februari 2016

De nya postlådorna är nu på plats, Post Nord kommer att börja dela ut posten i dessa 16 03 01.

Enligt stadgarna har bostadsrättsinnehavare rätt att byta till en låsbar postlåda som ska placeras i nuvarande utrymme på angiven uppsamlingsplats. Den befintliga postlådan lämnas tillbaka till föreningen. 

Du som är över 80 år eller av andra skäl inte kan hämta posten på uppsamlingsplatsen kan ansöka hos Post Nord om att få posten till postlådan på husväggen. 

Tidningen kommer som vanligt i den befintliga postlådan på husväggen.

Det har kommit klagomål från tidningstjänst att trapporna på 109 B, 231 B samt 313 B är dåligt sopade vilket lett till ett olyckstillbud. Ni som bor på angivna adresser måste ta ett gemensamt ansvar att hålla trapporna fria från snö och is. I annat fall måste postlådorna flyttas ner till markplan för att tidningen fortsättningsvis ska delas ut.

Det har kommit ett mail till styrelsen från en medlem som ber oss att åter informera om vikten att städa efter sig i tvättstugan samt att sortera sopor rätt för allas trevnad. Soprummet är endast till för hushållssopor. Skär sönder kartonger så ryms de bättre i sopkärlen.

Det är var och ens ansvar att transportera sina grovsopor till Kronan. 

Du som har din katt ute, tänk på att det inte är alla som tycker om att katten gör sina behov i deras rabatter.

Mailet avslutades med att vi bor i ett fint område och har jättefina gemensamma utrymmen som alla borde ta ansvar för. Bilder från tvättstuga samt soprum som medlemmen tagit bifogas på baksidan av infobladet.

Eftersom det gäller de nya postlådorna delas detta infoblad ut till alla. 

Med vänlig hälsning styrelsen