Informationsblad 2017:1

29 mars 2017

Nu närmar sig äntligen våren även om snötäcket ser ut att öka istället för att minska. Snart får vi njuta av våra nya balkonger i alla fall.

Balkongerna
Våra nya inglasade balkonger är byggda med ett ventilerat och ramfritt system och är därför inte ett helt tätt uterum. Viss mängd regn och snö kan därför komma in genom inglasningen.

Det är inte meningen att värma upp balkongen genom att ha balkongdörren öppen under den kalla årstiden då det bildas kondens i taket och dessutom ökar värmekostnaden. Om man vill ha varmt på sin balkong använd infravärme.

Inglasningar på de 2 kvarvarande husen på område 3 samt hela område 2 beräknas att färdigställas under v 14. För inglasningar på område 1 är beräknat startdatum v 16, det förväntas ta ca 4 v att färdigställa hela området.

Innertaken på samtliga balkonger samt träkanten på kortsidorna av balkongerna uppe kommer att målas när gynnsam temperatur uppnås.

För er som bor i en 2:a eller 4:a kommer elen att dras om då befintlig utebelysning hamnar i vägen för inglasningen. Nya armaturer kommer att monteras i taket utan kostnad när målningen av taken är gjord.

Vit frostad ”solfilm” i samma utförande som de övriga glaset får sättas upp på kortsidan av balkongen.

Det finns olika alternativ på solskyddsgardiner för den som vill ha. Det kommer att finnas möjlighet att köpa skräddarsydda gardiner från Lumon, vi återkommer med förslag och priser. Endast vita gardiner får sättas upp vare sig man väljer att köpa gardiner via Lumon eller av annat fabrikat.

Att tänka på vid renoveringar
Vid renovering av lägenheten, kontakta styrelsen för ett godkännande innan du/ni förändrar lägenhetens planlösning genom att flytta på en vägg, göra förändringar gällande ventilation, värme eller radiatorer.

Ytterdörrar
Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själv för byte av ytterdörr. Endast vita dörrar får användas utseende på dörren väljer du/ni själv.

OBS! vi har ny mailadress info@klintbacken.nu

Med vänlig hälsning styrelsen