Informationsblad 2015:3

30 augusti 2015

När det gäller renoveringen av balkonger, inglasning samt nybyggnation av carportar så har vi i nuläget inte så mycket information att komma med. Trots att vi kollat upprepade gånger framkom det i slutändan att man måste ha namn på alla medlemmar som röstade nej till tillstyrelsens förslag om inglasning av balkonger samt nybyggnation av carportar. På stämman i februari röstade 23 lägenhetsinnehavare nej men när samtliga medlemmar svarat på den gula blanketten som delades ut hade det minskat till 13. Dessa 13 blir motpart i målet och kommer att kontaktas av Hyresnämden.

Att hyra ut festlokalen till utomstående som en del att finansiera renoveringen av kvartersgården har inte varit problemfri. Trots noggrann genomgång av gällande regler har dessa inte följts vid några tillfällen. Vi har tagit ett beslut att inte längre hyra ut festlokalen till utomstående.

Träd som är markerade kommer att fällas under våren. Dock ej popplarna på omr 1 som ska barkas och pluggas för att dö innan de går att fälla, om de inte görs kommer hela gräsmattan  att undermineras med poppelskott.

Det har kommit klagomål på att vissa parkerar sina bilar inne på gården vilket inte är tillåtet. Parkera bilen på anvisad plats, vi som bor här parkerar i våra carportar så att våra gäster kan parkera på gästparkeringen. Q-park är anlitad av föreningen och bötfäller bilar som är felparkerade.

Det har också kommit klagomål från medlemmar att det finns flera katter som vistas ute fritt utan tillsyn från sina ägare och att dessa gör sina behov runt broar och altaner. För allas trevnad håll din katt under uppsikt.

Vid renovering av lägenheten behövs en ömsesidig förståelse grannar emellan. Det är ok att renovera mellan 07.00-21.00 på vardagar, helg bör man inte börja före 08.00.

De som har torkvindor, pallkragar samt övriga planterade växter ansvarar själv för gräsklippning runt dessa. Om det inte fungerar eller att placeringen är olämplig blir ni tvungna att plocka bort dessa då de försvårar gräsklippningen för HSB och som i slutändan leder till ökade kostnader för föreningen.

Så var det soprummen igen. Trots att det endast är hushållssopor som får slängas i soprummen fortsätter vissa medlemmar att lämna sitt skräp i soprummen såsom speglar elljusstakar mm. Var och en har ansvar för sitt eget skräp och ska transportera det till Kronan själv. Det finns angivet i soprummen vad som får slängas där och vad som ska transporteras till återvinningen. Det är ingen som transporterar andras skräp utan ersättning och de innebär att de som gör rätt för sig får vara med och betala. SKÄRPNING! än en gång.

                                     Ha en skön sommar! Styrelsen