Informationsblad Klintbacken 2023-6

13 december 2023

Afterwork

I samband med höststädningen hölls en höstfest vilket var mycket uppskattat av de som deltog. Styrelsen har därför planer på att ordna med en AW i början av nästa år. Även denna gång kommer de som vill delta behöva anmäla sig i förväg och vi kommer ha ett maxantal så att alla som kommer ska få plats. Mer information kommer senare.

Gästrummet

Nu har gästrummet fräschats upp med målning och till viss del även nya möbler. Vi kommer fixa lite till, men snart är det helt klart. Styrelsen har beslutat att höja avgiften för bokning av rummet från 150 kronor till 200 kronor per natt och det gäller från den 1 januari 2024. Vi hoppas att alla medlemmar uppskattar uppfräschningen och att ni kommer ihåg att rummet finns när ni har övernattningsgäster. 😊

Byte av huvudsäkringar

Styrelsen vill uppmana alla som vid något tillfälle behöver byta en huvudsäkring att i första hand göra det själv eller fråga grannar om hjälp om man inte klarar av det själv. I andra hand kan man kontakta styrelsen för hjälp med detta. Skåpet med huvudsäkringar sitter utomhus på kortsidan av tvåvåningshusen och apparatskåpsnyckel finns att låna på vicevärdskontoret. Ha gärna hemma några extra 16A-säkringar ifall det behöver bytas ut någon gång. Om ni inte har 16A-säkringar hemma och ni behöver byta en huvudsäkring så kan ni kontakta styrelsen då det finns säkringar på vicevärdskontoret. När jouren kontaktas för hjälp med detta kostar det föreningen minst 1 500 kronor per gång.

Information gällande extra parkeringsplatser

HSB har nu tagit över vår köhantering för de extra parkeringsplatserna. Vill ni ställa er i denna kö kan ni göra det via Mitt HSB.

Styrelsen har beslutat att anta en policy gällande våra extra parkeringsplatser. Det har sedan en tid varit ett väldigt högt tryck på dessa platser och styrelsen anser att det är viktigt att dessa platser därför också nyttjas av de som har ett verkligt behov av en extra parkeringsplats. Policyn finns uppladdad på hemsidan under Boendeinformation – Parkering och biltrafik. Styrelsen har även beslutat att höja avgiften för dessa parkeringsplatser med 50 kronor per månad. Från och med 1 januari 2024 kostar de alltså 200 kronor per månad.

Avgiftshöjning

Styrelsen har fattat beslut om att höja årsavgiften för alla bostadsrätter med 3 %. Höjningen gäller från och med 1 januari 2024 och kommer därför märkas på de betalningsavier som skickas ut nu i december. Årsavgiften ska täcka föreningens löpande utgifter, som exempelvis kostnad för uppvärmning och el, skötsel av föreningens fastigheter och mark, samt amorteringar och räntekostnader med mera.

Styrelsen har fått information om att kostnaden för bland annat sophämtning och vatten kommer att öka. Styrelsen har därför för avsikt att se över sophämtningen och eventuellt göra vissa justeringar för att kunna minska kostnaderna. Vi uppmanar även alla medlemmar att se till att sköta sopsorteringen ordentligt. Returkartonger är enbart hushållssopor så som mjölkpaket, juicepaket m.m. och större kartonger ska lämnas på ÅVC alternativt andra sorteringsstationer. Vi har i föreningen ett ständigt problem med att sopkärlen för returkartonger blir överfulla på grund av felaktig sopsortering.

Vad gäller de ökade vattenkostnaderna är det svårare för styrelsen att se över eller göra något åt. Här uppmanar vi alla medlemmar att tänka på vattenförbrukningen för att hålla nere kostnaderna, många bäckar små gör en stor å som man säger.

 

Sist av allt vill vi från styrelsens håll önska alla medlemmar en riktigt god jul och ett gott nytt år!