Informationsblad 2017:2

17 augusti 2017

Balkonger
Balkongerna är slutna brandceller och det är därför viktigt att man inte gör hål i taket.  När det gäller gardiner så har vi informerat om att det endast är vita gardiner som får sättas upp, modell väljer du själv. Då det blir väldigt varmt på vissa balkonger är risken stor att glasen spricker samt att det blir mer enhetligt på området.

Lumon kommer att åtgärda anmärkningspunkter efter besiktning under hösten. Har du/ni upptäckt något fel på din balkong utöver dessa, ex något glas som behöver justeras mm.

Mejla in vad du /ni har för problem gällande inglasningen på info@klintbacken.nu eller skriv en lapp och lämna i vicevärdskontorets brevlåda på område 2 senast 170823. Skriv namn och adress samt telefonnummer där du går att nå på dagtid.
Vi gör en sammaställning till Lumon och GLB för åtgärd.

Markiser
Vid montering av nya markiser eller vid utbyte av tyg är det taget ett enhälligt beslut att markiserna ska vara mörkgråa. (Färgkod finns på hemsidan)

Renoveringar
Det är inte tillåtet att koppla in vattenburen golvvärme i varken badrum eller övriga rum. Det blir en obalans i värmesystemet som påverkar alla lägenheter, en del lägenheter kan bli varmare, andra kallare.

Grilla
Att använda kolgrill på balkongerna är förbjudet pga. brandrisken.

Trafik & Parkering
Det finns ett omsorgsboende på alla 3 områden vilket innebär ökad trafik på gårdarna. Önskemål om att begränsa genomfart på gårdarna med ”suggor” finns. Efter kontakt med räddningstjänsten är detta inte lämpligt då det behöver infart från  2 olika håll på varje området vid ev brand.

Q-Park återupptar bevakningen av området from 1 september.

Tvättstugor
När du tvättat klart, ta bort cylindern och sätt fast den på avsedd ”parkering,” cylindern ska vara märkt med lägenhetsnummer. OBS! omärkta cylindrar kommer att plockas bort från tavlan 170830. 

Än en gång, släng tomma tvättmedelspaket och sköljmedelsflaskor i  soprummet. Papperskorgarna är endast till för ”ludd från torkskåp och torktumlare”

Planteringar
Inför hösten ber vi alla se om sina växter och ta bort de som står för nära husväggarna. Det måste vara 30 cm mellan växter och husväggar för att inte skada fasaden. Container kommer att beställas inför höststädningen.

Avfall
Soprummet är till för hushållssopor i märkta kärl , grovsopor transporteras till Kronan. För allas trevnad och för att hålla kostnaderna nere för föreningen har alla ett eget ansvar att transportera bort sina grovsopor.

Till sist vill vi önska alla  nya medlemmar välkomna till Klintbacken.


Med vänlig hälsning styrelsen