Informationsblad Klintbacken 2023-2

07 maj 2023

Utemiljön

Inför sommaren och odlingssäsongen vill vi påminna om reglerna kring planteringar som finns i vår förening. Bland annat får man odla i max två pallkragar per bostad och placeringen av planteringarna får inte förhindra eller försvåra gräsklippningen i området. Reglerna finns på föreningens hemsida www.hsb.se/norr/brf/klintbacken/.

Det är också viktigt att tänka på att oavsett om man bor på nedre eller övre plan har man samma rätt att nyttja marken i närheten av sin bostad. Detta gäller även utrymmet under trapporna.

Målning

De gula husen kommer att målas om i sommar. Arbetet med målningen kommer påbörjas den 8 maj och det är viktigt att allt löst material runt husen tas bort inför arbetet för att entreprenören ska komma åt att göra arbetet på bästa sätt. Arbetet börjar med husen 115A-E, 223A-E och 131 (kvartersgården). Därefter fortsätter arbetet från hus 119A-B/121A-B och sedan vidare genom område 1, 2 och 3.

Fordonsrelaterat

Laddning av hybrid- eller elbilar är inte tillåtet i våra carportplatser. Elinstallationen är inte dimensionerad för denna typ av laddning vilket kan medföra en ökad brandrisk samt medför oklara ansvarsförhållanden i försäkringsärenden vid brandskada.

Styrelsen ser för närvarande över möjligheten att installera två laddplatser per bostadsområde.

Vi vill också påminna om att hastighetsbegränsningen inom bostadsområdet är 10 km/h och att vi alla förväntas respektera det.

Sopsortering

Styrelsen vill återigen påminna om att det är viktigt att alla sopsorterar rätt. Kartonger måste även tryckas ihop för att mer ska få plats i sopkärlen. Mer information om avfallshantering finns på föreningens hemsida.

Bastun

Tyvärr har bastupanelen i föreningens bastu blivit utsatt för skadegörelse i slutet av mars eller början av april och bastun har därför inte kunnat nyttjas den senaste tiden. Reparation är beställd och förhoppningsvis kommer bastun kunna användas igen inom kort.

Föreningsstämma

Slutligen vill vi informera om att årets föreningsstämma kommer att genomföras den 31 maj och en separat kallelse kommer ges ut för detta. Vi i styrelsen hoppas att så många som möjligt kan och vill delta!

 

Med vänliga hälsningar

 

Styrelsen