Informationsblad 2015:2

30 augusti 2015

Styrelsen har hållit informationsmöten ang renovering av våra balkonger samt ev inglasning och nybyggnation av carportar till dagishusen.

Del 1

Då våra balkonger är i dåligt skick har vi beslutat att renovera dessa enligt underhållsplanen.

Balkongerna kommer att bytas ut till stolpar i aluminiumprofil, frostad glasfront samt golvtrall i trä. De bärande stolparna byts ut mot stål. Material som är i det närmaste underhållsfria och har en livslängd på ca: 60 år. Balkongerna kommer även att brandsäkras.

Underhållet gäller samtliga balkonger, gamla inglasningar kommer att plockas bort.

Renoveringen finansieras via yttre fonden utan höjda avgifter.

Del 2

Styrelsen har också ett förslag till medlemmarna att glasa in samtliga balkonger. De skulle finansieras genom att avsluta framtida avsättningar till inre reparationsfonden. Fonden följer lägenheten och innestående kapital kan användas tills det är slut.

I förslaget ingår även att bygga carportar till dagishusen som skulle finansieras på samma sätt, genom att avsluta framtida avsättning till inre reparationsfonden.

Kostnaden för carport är likvärdig med inglasningen. Vi som har balkonger får dessa inglasade och de boende i dagishusen får en carport.

Värdehöjande åtgärd både för föreningen och enskild lägenhetsinnehavare.

Inglasning/carport finansieras via inre fonden utan höjda avgifter.

Styrelsen kommer att kalla till en extra föreningsstämma där 2/3 av mötesdeltagarna måste rösta ja för att inglasning av balkonger/carportbygge ska genomföras. Enligt bostadsrättslagen har man en röstlängd per lägenhet.

 Medlem som inte kan närvara på stämman kan skriva en fullmakt till annan närvarande medlem, medlemmens make/sambo, registrerad partner, föräldrar, syskon eller barn.  En fullmakt per medlem.

Balkongerna kommer att renoveras även om det inte blir inglasning.

 

Vid frågor kontakta gärna ordförande Maine Granström 070-676 76 22

Bild på räcken samt inglasning. Räcket blir i frostat glas och profilerna i vitmålad aluminium.

 

Till sist vill vi informera om att det är bostadsrättsinnehavaren själv som ansvarar för balkonger och fönster som behöver tätas om vid drag eller om balkongdörren kärvar mm enligt § 36 i stadgarna.

 

 

                                 Med vänlig hälsning styrelsen