Informationsblad 2016:2

28 april 2016

Information om balkonger och inglasning.

Nu äntligen har vi lite mer information gällande carportar, balkongrenovering samt inglasning.

Delar av styrelsen har tillsammans med vår projektledare Peter Löwdin från HSB Norr samt GLB besiktat områdets skärmtak, balkonger samt markförhållanden.

Det som framkommit och som måste åtgärdas är nedanstående punkter som konstruktören och projektledaren upptäckt.

1.    Balken under balkongerna är felplacerad vilket innebär att den inte ger tillräckligt med stöd. Balken måste därför flyttas ut mot balkongernas ytterkant. 

2.    Skärmtaken är inte ” i våg” utan lutar i varierande omfattning, vissa skärmtak är knäckta. Det innebär att skärmtaken måste åtgärdas och riktas upp. I vissa fall kan det räcka med att skärmtaken pressas uppåt och andra fall måste större åtgärder vidtas.

Orsaken till problemet med skärmtaken är att det inte monterats hörnstolpar från mark till tak när området byggdes.

Den ökade kostnaden för de nödvändiga åtgärderna tas från medel i fonden för yttre underhåll.

I övrigt lämnade GLB den informationen att från en byggstart så tar etapp ett ca 4-5 månader innan projektet är klart. Enligt styrelsens uppfattning, efter dialog med GLB, är det att föredra att projektet delas in i två etapper.

Vid den första etappen river man alla gamla balkonger och ersätter dessa med nya balkonger. I etapp två sätts inglasningarna upp.

Under tiden, i väntan på inglasning, kan balkongen användas som vanligt och när inglasningarna kommer monteras allt från insidan.

Det är den information styrelsen kan lämna i dag om balkonger och inglasningar.

När det gäller byggnation av carportar så hänger den ihop med projektet för inglasning. När byggstart av balkonger och inglasning startar, då kan också byggnation av carportar påbörjas.

För frågor gällande ovanstående är ni välkommen att maila på info@klintbacken.nu

Styrelsen