Låsbyte

07 april 2022 Styrelsen har gett CERTEGO i uppdrag att byta lås i alla gemensamma utrymmen i vår förening. De som inte hade möjlighet att hämta ut sina nya nycklar vid kvarterslokalen den 11/4 enligt tidigare utskick i brevlådan, uppmanas nu att hämta ut sina nycklar hos CERTEGO på Södra Kungsgatan 5C, Öppettider Mån-Tors 07-17 / Fredag 07-16. Planen är att inleda låsbytet i de allmänna lokalerna v18 den 2/5-2022.

1# Vårt nuvarande låssystem är så gammalt att leverantörens patent och därmed kopieringsskydd snart kommer att gå ut.

2# Vi behöver få bättre kontroll på vem som rör sig i våra gemensamma lokaler, detta p.g.a. vandalisering som förekommit under de senaste åren: b.l.a nedrivning av tvättfat i toaletter, och hatthyllor i tvättstuge entree'r samt tömning av brandsläckare i våra lokaler med efterföljande stora saneringskostnader. De nya låscylindrarna för en intern händelselog som vid behov kan kontrolleras.

3# Soprummen och tvättstugorna liksom övriga gemensamma lokaler skall hädanefter alltid hållas låsta.

4# Om någon tappar sina nycklar till de nya låscylindrarna, så kan de tappade nycklarna "släckas" dvs tas bort ur låssystemet vilket minskar risken att obehöriga får tillgång till våra lokaler p.g.a borttappade nycklar.

5# Datum för bytet av lås till lägenheterns är inte spikat ännu.