Informationsblad 2015:4

03 september 2015

Allmän information

Hyresnämnden har sammanträde den 22 september i Luleå tingsrätt. Samtliga medlemmar som röstat nej till inglasning av balkonger är kallade till mötet. Representanter från styrelsen kommer att närvara. Beslut meddelas cirka 3 v efter sammanträdet.

Styrelsen kommer att kalla till en extra stämma under hösten som är den andra i ordningen för att fastställa de nya stadgarna, den första var i samband med årsstämman i juni. I samband med stämman kommer även att hållas ett informationsmöte angående renoveringen av balkongerna. Kallelse till stämman samt informationsmötet kommer att skickas efter att hyresnämnden meddelat beslut.

I framtiden läggs infobladen på hemsidan klintbacken.nu, under fliken nyheter, samt anslås på dörren till respektive tvättstuga. Detta medför att infobladen inte kommer att delas ut i brevlådorna. För er som inte har dator eller inte kan läsa det anslagna i tvättstugan finns möjlighet att erhålla bladen i brevlådan även fortsättningsvis. Meddela detta genom att lämna en lapp i brevlådan vid vicevärdskontoret. Sedan tidigare finns samtliga infoblad inlagda på hemsidan.

Angående den inre fonden

Styrelsen har fått en del frågor gällande avsättningen till den inre fonden. Vi bemöter dessa frågor enligt följande.

Enligt styrelsens beslut 2015-02-19 är avsättningen till den inre fonden avslutad. Behållningen som finns på fonden till respektive lägenhet kommer att ligga kvar tills den är uttagen. När du som lägenhetsinnehavare har tagit ut samtliga medel avslutas fonden.

Det är styrelsen i varje bostadsrättsförening som beslutar om det ska göras någon avsättning till den inre fonden samt hur mycket som ska avsättas till fonden. Detta enligt stadgarna och 34 § Avsättning till fonden för inre underhåll bestäms av styrelsen. Styrelsen har som ovan nämnts beslutat att det ska fortsättningsvis inte ske någon avsättning till fonden.

Det belopp som varje månad har gått till den inre fonden kommer istället att placeras till att finansiera inglasning av balkongerna samt nybyggnation av carportar.

För det fall att Hyresnämnden inte godkänner styrelsens förslag kommer beslutet att avsluta avsättning till inre fonden inte att ändras. Avsättningen till den inre fonden är avslutad.

Har ni några fler frågor gällande detta är ni välkomna till oss. Dock vill vi be alla att tänka på att vi bemöter varandra med respekt, att vi tänker på vad vi säger och på vilket sätt vi tilltalar varandra. Detta för att vi ska skapa en så trevlig miljö som möjligt för alla oss som bor på Klintbacken.

Gårdsstädning

Under hösten kommer alla att välkomnas till gårdsstädning som vi hoppas så många som möjligt kan närvara vid. Datum kommer längre fram.

Vi önskar er alla en trevlig och förhoppningsvis solig höst!

Styrelsen Brf Klintbacken