Nyheter och tips med tema återvinning

13 december 2023

Nu precis före jul, ordnar Nacka vatten och avfall med samarbetspartners en aktivitet med fokus på julklappsåtervinning.
Det finns återbruksexperter på plats som kan ge dig inspiration, även och slå in din julklapp, helt kostnadsfritt.
Tid: 15-16 dec kl 14-17
Plats: Cirkulära hubben i Nacka Forum, plan 0, mittemot Kalaskompaniet

Kommunen erbjuder även service av att samla in granarna i containrar på olika platser i kommunen. Det kommer att ske under helgen 13-14 januari 2024, mellan kl 11-17. Exakt vilka platser som gäller kommer de att meddela via hemsidan strax efter Nyårshelgen.
För den som inte orkar vänta, eller inte är hemma då, kan ni även lämna in dem på en kretsloppscentral, t ex Östervik eller Boo. Det finns även företag som tillhandahåller tjänsten att hämta din gran mot en kostnad, så det finns flera alternativ.

Från och med 1 januari 2024 tar Nacka vatten och avfall att ta över ansvaret för våra återvinningsstationer, de gröna behållarna för t ex papper och plast etc. Vid årskiftet tar Sveriges kommuner över ansvaret för insamlingen av hushållens förpackningar från producentansvarsorganisationerna, till följd av ny lagstiftning. I Nacka blir Nacka vatten och avfall insamlingsansvariga.

För mer information, gå in på Nacka vatten och avfalls hemsida