Lås på våra soppelare utomhus

05 april 2021 Efter påsk blir det förändring sopsugen vid bommen

På grund av nya regler och krav på ökad säkerhet behöver vi göra förändringar vad gäller sopluckorna som finns utomhus och inom en radie av 50 meter från lekplats.

Efter påsk kommer sopluckorna utomhus att bytas ut till låsbara lock och ni använder samma nyckel som till gårdsbommen. Ingen förändring sker på sopluckorna inne i trapphusen.

Har man inte denna nyckel går det att köpa en ny nyckel hos Nacka Lås och Larm AB, men ni behöver kontakta ansvarig för teknik och fastighet Marianne Tessmar via mail marianne.tessmar@brf-fjadern.se

Bra att veta
Om det skulle vara stopp i en soppelare eller om man av andra skäl väljer att inte använda soppelare finns alltid möjligheten att använda ett sopnedkast i någon av våra flerbostadshus. Du som bor i radhus bör ha tillgång till något trapphus med din bricka. Maila Marianne (se ovan) om du inte har det i dag.

Tänk på
Ställ aldrig hushållssopor på marken bredvid en soppelare som det är stopp i. Då har vi garanterat råttor, möss samt skat- och fiskmåskalas inom några minuter med följd att allt ligger utspritt på gården.

Här hittar du mer information om Sophantering >>