Förändrade avgifter 1 januari 2024

19 november 2023

Styrelsen anser att låga avgifter är en viktig aspekt för att vara en attraktiv förening. Avgifterna har legat på samma nivå sedan 2017 då den höjdes med 1 procent till 551 kronor per kvadratmeter. De senaste 3 åren har föreningens nyckeltal för sparande per kvadratmeter minskat, eftersom avgifterna varit samma samtidigt som driftskostnaderna har ökat markant sedan covid-pandemin och efterföljande ekonomiska konsekvenser och inflation. Dessutom har det uppstått ett antal underhållsåtgärder som styrelsen bedömer inte kan prioriteras bort eller flyttas fram.

Med anledning av detta anser styrelsen att avgiften för bostadsrätterna behöver höjas till 590 kronor per kvadratmeter från och med 1 januari 2024. Det motsvarar en höjning med 7 procent. Under 2024 kommer styrelsen att se över hyrorna för parkeringsplatser, garage och extra förråd.

  • För lägenheter med 1 rum och kök innebär höjningen i genomsnitt 157 kronor per månad.
  • För lägenheter med 2 rum och kök innebär höjningen i genomsnitt 210 kronor per månad.
  • För lägenheter med 3 rum och kök innebär höjningen i genomsnitt 275 kronor per månad.
  • För lägenheter med 4 rum och kök innebär höjningen i genomsnitt 327 kronor per månad.

Den exakta höjningen beror på hur stor lägenheten är (i kvadratmeter). Den exakta höjningen kommer att synas på avierna som kommer i december 2023. Du kan räkna ut din nya månadsavgift genom att räkna följande formel: Lägenhetens yta i kvadratmeter * 590 kronor / 12 månader.

Om du har några frågor om avgiftshöjningen är du välkommen att kontakta styrelsen via epost (styrelse@kallkallan.nu) eller på brf-kontoret på tisdagen den 28 november 2023 mellan klockan 18.00 och 20.00.

Med vänliga hälsningar,

 

Styrelsen brf Kallkällan


Till nyhetslistan