Information årlig fastighetsinspektion 2023

10 september 2023

Styrelsen har genomfört den årliga fastighetsinspektionen i juli 2023 och hittat en hel del punkter som behöver åtgärdas av föreningen och av er boende. Styrelsen kommer bland annat att arbeta med att uppdatera uppmärkningen av samtliga dörrar och rum, förbättra information till alla boende vad gäller städning av gemensamma utrymmen, brandskyddsregler, trivselregler och kontaktinformation till bland annat styrelse och fastighetsförvaltare i husen samt städrutiner i gemensamma utrymmen.

Ni som bor i föreningen behöver ta bort samtliga lösa föremål som förvaras i källarkorridorerna, utanför förråden, i skyddsrummen, uppe på rören i förråden, i trapphusen samt på samtliga typer av parkeringsplatser. De gemensamma utrymmena i husen är inte förvaringsytor och i samtliga utrymmen behöver vi ta hänsyn till brandrisken som kan öka om det förvaras saker där. Tänk på att trapphusen är en utrymningsväg och behöver vara framkomlig både för dig och för räddningstjänsten. 

Koppla ur sladden för motorvärmare när du inte använder motorvärmaren och stäng av elen när bilen inte är inkopplad. Förlängningskabel ska helst inte användas och det är inte tillåtet att använda en kabelvinda på grund av brandrisk. Styrelsen uppmanar boende till att rensa så mycket som möjligt i förråd för att minska risken för ohyra samt brand. Vi behöver även tänka på att vid behov ska samtliga skyddsrum kunna tömmas helt och hållet på 48 timmar, se därför till att du som har förråd där har koll på dina saker och snabbt kan flytta dem till exempelvis lägenheten. Brandfarliga produkter får inte förvaras i förråd och ska ta bort omedelbart.

Styrelsen kommer under hösten och vintern att följa upp de punkter som vi ber er att åtgärda. Vi vill också påminna om att föreningen (styrelsen eller de representanter som styrelsen utser) har rätt att få tillträde till samtliga delar av föreningens fastigheter såsom parkeringsplatser, förråd och lägenheter i samband med exempelvis underhållsåtgärder eller inspektioner som är beslutade av styrelsen. Vi ber er därför att framöver att vara uppmärksamma på den information som kommer ut på anslag i trapphus, på Mitt HSB samt på föreningens webbsida för att underlätta detta arbete.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen BRF Kallkällan


Till nyhetslistan