Månadsbrev nr. 10 2023

19 november 2023 Månadens brev med information om styrelsens arbete. Sätts upp i trappuppgångar alternativt lämnas i brevlådor hos de som bor i suterränglägenheterna under veckan!

Hej alla medlemmar!

Nu är snön här och ungefär ett halvår har gått sedan nuvarande styrelse blev invald. Därför planerar styrelsen ett medlemsmöte kombinerat med en extrastämma i början av januari 2024 då vi bland annat kommer att behandla nya stadgar för föreningen. Separat kallelse med mer information och dagordning kommer. Kontakta styrelsen i god tid om ni har en fråga som ni vill diskutera på medlemsmötet. Vänligen observera att endast föranmälda frågor kommer att tas upp på mötet.

För att styrelsen ska få information om att något är trasigt eller brister i funktion måste ni göra felanmälningar till Riksbyggen, antingen via deras e-tjänst https://www.riksbyggen.se/kundtjanst/felanmalan/ eller via telefon 0771-860 860. Styrelsen kan inte göra felanmälningar för de boende. Läs i föreningens stadgar samt på föreningens webbsida om en viss sak är föreningens eller bostadsrättshavarens ansvar att åtgärda. För att alla boende enklare ska få information om vad som är felanmält kommer det att från och med nu finnas skyltar i alla gemensamma utrymmen angående felanmälan. Sätt upp en av dessa skyltar på det du felanmält så att andra som vistas i utrymmet vet om att det är felanmält. På så sätt slipper vi också att flera boende gör felanmälan på samma saker.

Styrelsen har fått indikationer på att skicket på bastun under en kort tid försämrats markant vad gäller träpanelen och lavarna. Vi ber därför er som bastar att vara försiktiga när ni kliver på lavarna samt att inte spola väggar eller lavar med vatten. Om skicket på bastun försämras ännu mer kan vi behöva stänga bastun av säkerhetsskäl. Självklart arbetar vi med att ta fram förslag på lösningar för en upprustning och mer hållbar bastu så att vi inte behöver lägga mycket pengar på att renovera vartannat till vart tredje år.

Med anledning av det förändrade samhällsekonomiska läget samt att flera stora underhållsbehov har uppkommit i föreningen har styrelsen beslutat att avgifterna för bostadsrätterna behöver höjas. Den senaste höjningen gjordes den 1 januari 2017 med 1 procent och den höjning som styrelsen nu beslutat om är 7 procents höjning från och med 1 januari 2024. Just nu sker inga förändringar av hyrorna för parkering eller extra förråd. Mer information finns på det separata informationsbladet i porten eller den separata nyhetsartikeln här på webbsidan.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen för brf Kallkällan


Till nyhetslistan