Nyhetsbrev nr. 1 2024

14 januari 2024 Månadens brev med information om styrelsens arbete. Sätts upp i trappuppgångar alternativt lämnas i brevlådor hos de som bor i suterränglägenheterna under veckan!

Hej alla medlemmar,

Varmt välkomna till ett nytt år i föreningen! Ni är även varmt välkomna till medlemsmöte på måndag den 15 januari 2024 kl. 18.00 på restaurang Köksverket (Blomgatan 17). Styrelsen kommer att informera om pågående projekt och kommande arbete samt frågor som inkommit från medlemmar. Det kommer att finnas kaffe/té och kaka!

Från och med 22 januari 2024 kommer styrelsen att bemanna brf-kontoret en måndag per månad mellan klockan 18.00 och 19.30. Alla beslutade datum uppdateras löpande i kalendern på Mitt HSB, på föreningens webbsida under Boendeinformation samt på anslagstavlan vid Brf-kontoret i hus B. Ni är välkomna med frågor om föreningen och styrelsens arbete samt att lämna förslag på aktiviteter och arbetsområden.

Styrelsen har tidigare informerat om att vi testar ny belysning på vägen bakom hus A och B, mot förskolan. Nu har vi även satt upp ny LED-belysning på prov på tre innergårdar, på hus C, hus D och hus N. Ni får gärna kolla på belysningen och återkoppla vad ni tycker om belysningen till styrelsen. Vidare har styrelsen beslutat att bastun ska stängas från och med 1 maj 2024 och planeras öppna igen under hösten 2024. Detta med anledning av att lavar och väggpanel behöver rustas upp, att bastuaggregat ska bytas samt att ventilationen behöver ses över.

Många av er har kontaktat styrelsen och HSB för att få information om hur det går med fönstren, där det kommit rapporter om missfärgningar på aluminiumet mellan glasen och att glaset är flammigt och/eller dimmigt. Garantitiden, som ligger på 10 år, går ut i februari 2024 och flera medlemmar har uttryckt oro för att åtgärder inte ska kunna vidtas innan garantitiden går ut. Det finns ett pågående garantiärende sedan snart ett år vilket innebär att de misstänkta fel som rapporterats ryms inom garantin även efter februari 2024. Styrelsen har fått information om att en total besiktning av alla fönster kommer att genomföras inom detta garantiärende. Mer information kommer att skickas ut till er.

Avslutningsvis ber vi er att registrera era kontaktuppgifter (e-postadress och telefonnummer) samt att slå på aviseringar via e-post på Mitt HSB. Det är viktigt att det finns aktuella kontaktuppgifter om något akut skulle hända som gör att styrelsen eller förvaltare behöver komma i kontakt med er. Ni får även information från styrelsen via e-postaviseringar på Mitt HSB.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen för brf Kallkällan


Till nyhetslistan