Linje 65 "Närlinjen" för färd till ICA Kvantum

29 mars 2019 Bostadsområdet Kallkällan förlorar sin matbutik ICA Källan när butiken lägger ned sin verksamhet den 30 april 2019. LLT har därför lagt till två nya hållplatser för linje 65 "Närlinjen": Svartövägen och Delfingatan som förbättrar möjligheten för boenden i BRF Kallkällan att ta denna buss bland annat till ICA Kvantum och Stadsvikens vårdcentral.

NYHET

Ny tidtabell och två nya hållplatser

Från och med 1 april 2019 har Närlinjen ändrad färdväg med två nya hållplatser: Svartövägen och Delfingatan i anslutning till Ica Kvantum. På båda dessa hållplatser stannar bussen på hållplatsläget som ligger närmast Ica Kvantum i båda färdriktningar. Linje 65 får även ändrade avgångstider.

Linje 65 (Närlinjen) trafikerar centrala Luleå mellan 09-15 på vardagar och 8-14 på lördagar. Bussen går från Varvet, via Repslagargatan, Södra hamn, Centrum, Östermalm, Sundsgården, Stadsvikens hälsocentral, Skutviken, Bergviken och Lingonstigen, till Kallkällans äldreboende och samma väg tillbaka.

Personligt bemötande
När du åker med Närlinjen får du ett personligt bemötande av föraren. Bussen är lätt att kliva på och av, den är utrustad för att ta rullstolar och den tar det lite lugnare.

Vi tar inte emot kontanter på bussen, men det går alldeles utmärkt att använda busskort och värdekvitton (förbetalda enkelbiljetter) eller att betala med bankkort. LLT erbjuder fri övergång till övriga linjer i linjenätet inom en timme efter påbörjad resa.

Färdtjänstkort
Färdtjänstberättigad som själv betalar sin resa får vid uppvisande av Färdtjänstkort ha en medresenär som reser avgiftsfritt.

Hela färdsträckan för Linje 65 "Närlinjen" och tidtabell finns sparat som ett PDF-dokument här nedan!

Linje 65 "Närlinjens" färdsträcka