Månadsbrev oktober 2022

06 oktober 2022 Månadens brev med information om styrelsens arbete. Sätts upp i trappuppgångar alternativt lämnas i brevlådor hos de som bor i suterränglägenheterna under veckan!

Hej alla medlemmar!

I detta månadsbrev vill vi börja med att berätta att styrelsen beslutat att amortera bort ett av föreningens banklån. Summan var på knappa 5 miljoner kronor och lånet skulle omförhandlas senast 31 oktober 2022. Föreningens ekonom Lisa Boudin tog in offerter på räntor från flera banker men styrelsen ansåg att dessa räntor var för höga för att motivera ett beslut om att ha kvar lånet; den tidigare räntan var 0,76 % och offerterna vi fick in låg kring 3,5 - 4 %. När vi ändå diskuterar kostnader så kan vi också berätta att vi fått veta att elpriserna under nästa år kommer att vara i princip oförändrade från i år. Ni behöver alltså inte vara oroliga för skenande bostadskostnader.

I november planerar vi att ha ett medlemsmöte dit ni alla är inbjudna och vi återkommer med tid och plats i en separat inbjudan när vi fått detta bekräftat. På medlemsmötet vill vi gärna diskutera pågående och planerade projekt med er men även medlemsenkäten som nu är avslutad och ska sammanställas samt sådant som ni vill diskutera med oss i styrelsen.

Styrelsen och trivselgrupperna har även haft ett möte där vi diskuterat trivselgruppernas arbete och funktion i föreningen. Bland annat tydliggjorde vi en del ansvarsfrågor och diskuterade gemensamma projekt såsom cykelrensning och aktiviteter i hobbyrummen. Vi beslutade också att varje trivselgrupp ska ha en mailadress som ni boende kan nå dem på. I samband med införandet av detta kommer samtliga kontaktuppgifter att uppdateras på tavlorna i alla portar samt på föreningens webbsida. Håll också utkik efter annonserade aktiviteter från trivselgrupperna på webbsidan och på anslagstavlorna i portarna.

I övrigt fortsätter arbetet med påbörjade och planerade projekt, bland annat med parkeringsavgifter, miljöprojekt och uppdatering av föreningens webbsida. Vi avslutar detta månadsbrev med en påminnelse om de nya mailadresserna till de förtroendevalda grupperna: styrelse@kallkallan.nu, valberedning@kallkallan.nu, revisor@kallkallan.nu. 

Med vänliga hälsningar

Styrelsen för BRF Kallkällan Luleå


Till nyhetslistan