Statuskontroll och obligatorisk ventilationskontroll

28 april 2024

Från och med måndagen den 13 maj 2024 genomförs en obligatorisk statuskontroll, av alla lägenheter i syfte att undersöka status på de delar i lägenheten som faller under föreningens ansvar samt undersöka lägenheternas skick. Samtidigt kommer vi att genomföra den obligatoriska ventilationskontrollen som ska genomföras var sjätte år. 

Företrädare för bostadsrättsföreningen, till exempel styrelsen eller personer utsedda av styrelsen, har rätt att komma in i lägenheten för tillsyn, för att utföra arbete som bostadsrättsföreningen ansvarar för eller för att avhjälpa brist när bostadsrättshavaren försummar sitt ansvar för lägenheten. Du får ett anslag i din brevlåda med exakt datum och tid vi kommer till dig senast en vecka före besöket.

För att kunna genomföra en inspektion av alla lägenheter behövs god framkomlighet i lägenheten och möjlighet att inspektera områden och utrymmen enligt nedan. Det innebär att du som bostadsrättshavare behöver frigöra ytor i angränsning till det som ska besiktas, minst 50 cm fri yta kring radiatorer, fönster, vatten och avlopp samt god framkomlighet genom hela lägenheten. 

Vi ser gärna att du rengjort vattenlås i dusch/badkar och filter i köksfläkt samt lyfter bort eventuell front på badkar innan inspektionen. Vi ser gärna att du monterar bort eventuell inredning och utrustning (till exempel kärl för återvinning) som finns framför vatten- och avloppsanslutningar i kök och badrum. Du behöver inte flytta badkar eller vitvaror såsom tvättmaskin, diskmaskin, kyl/frys och så vidare.

Besiktningsmannen kommer att gå in med huvudnyckel under den anslagna tiden för att genomföra inspektionerna. Om du har hund eller andra husdjur som kan försvåra inspektionen behöver du vara hemma under den tiden eller se till att djuret kan vara någon annanstans. Kontaktperson är Niklas Lövgren, HSB Norr. Vid frågor når ni Niklas på telefonnummer 010-3032163 eller e-post niklas.lovgren@hsb.se. 

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen brf Kallkällan


Till nyhetslistan