Månadsbrev nr. 7 2023

17 augusti 2023 Månadens brev med information om styrelsens arbete. Sätts upp i trappuppgångar alternativt lämnas i brevlådor hos de som bor i suterränglägenheterna under veckan!

Hej alla medlemmar,

Hoppas ni haft en fin sommar! Hösten börjar närma sig och därmed närmar sig även arbetet med beskärning av buskar och träd på området. På flera ställen har det inte skett någon beskärning på flera år vilket innebär att vissa växter kommer att behöva ganska kraftig beskärning för att må så bra som möjligt. Bli därför inte oroliga om det kommer att se något kalt ut ett tag, redan nästa vår bör samtliga växter vara gröna och fina igen. Det kommer även att planteras nya växter.

Sedan senaste månadsbrevet har styrelsen bland annat genomfört den årliga inre och yttre fastighetsinspektionen. En del avvikelser framkom där vilket vi kommer att informera om i ett separat informationsbrev. Styrelsen har även beslutat att förlänga placeringen av 5.000.000 kronor på ett räntebärande konto hos HSB. Räntan för de kommande 6 månaderna är 3,20 %. Vi vill även meddela att en av styrelseledamöterna tyvärr lämnat sitt uppdrag i styrelsen, mer information om detta kommer från valberedningen via separat anslag.

Precis som förra året kommer garagen att sopas, arbetet kommer att genomföras av BDX måndagen den 28 augusti och tisdagen den 29 augusti. Mer information om detta finns i respektive garage samt på Garagestädning 2023 (hsb.se). Vidare har även dräneringsprojektet i hus A och hus P kommit igång igen, LMA återställer nu marken kring husen med plattor runt fasaden samt gräsytor.

Från och med 1 september kommer det finnas en ny funktion för er medlemmar i Mitt HSB. Ni kommer att kunna skicka in frågor och skrivelser till styrelsen, motioner till föreningsstämman samt ansöka om andrahandsupplåtelse av era lägenheter via denna funktion. Mer information om detta kommer upp på föreningens webbsida under Boendeinformation och Kontaktinformation samt i den inglasade anslagstavlan i respektive port.

Efter önskemål från er medlemmar som har elbil har styrelsen beslutat att de tre laddplatserna närmast sophuset vid garage 1 ska vara öppna för tillfällig laddning för alla medlemmar i BRF Kallkällan. Det sitter skyltar på dessa platser, välkommen att ladda din bil där! Styrelsen arbetar även med en översyn kring parkeringssituationen och reglerna inom föreningen samt fortsatt arbete kring att utöka antalet laddstolpar på samtliga parkeringsplatser. För att underlätta för nyinflyttade som har bil har styrelsen beslutat att nyinflyttade tillsvidare får ett parkeringstillstånd som gäller på besöksparkeringarna i en månad i taget.

Kontakta styrelsen på styrelse@kallkallan.nu eller trivselgruppen i ditt hus på trivselgrupp.hus.x@kallkallan.nu (byt ut x till bokstaven för ditt hus) om du har några frågor eller tips! Styrelsen bemannar som vanligt kontoret på helgfria måndagar mellan 16.00-18.00, välkommen!

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen för BRF Kallkällan


Till nyhetslistan