Månadsbrev nr. 6 2023

08 juni 2023

Hej alla medlemmar!

Stort tack till er som deltog i stämman den 16 maj, handlingarna från mötet finns tillgängligt på Mitt HSB samt i hyllan utanför kontoret i hus B. Styrelsen tackar för ert förtroende och för era förslag som kom upp på det efterföljande medlemsmötet. Vartefter vi tar beslut om förändringar kommer informationen via månadsbrevet samt på föreningens webbsida. Ni är även välkomna att möta styrelsen på kontoret i hus B på helgfria måndagar mellan 16 -18. 

Stort tack även till er som deltog på den gemensamma städdagen på gårdarna! Flera av trivselgrupperna i husen behöver fler medlemmar som vill vara med och fixa i husen. Kontakta trivselgruppen i ditt hus eller styrelsen om du är intresserad av att vara med. Vi uppmanar även att engagera sig i någon av de arbetsgrupper som finns i föreningen: El och energi, Klimat och miljö, Socialt arbete och hälsa samt Fix och reparation.

Vi har sett i kösystemet och ute på området att det är ett antal personer som har fler parkeringsplatser än de använder eller att parkeringsplatserna används för fordon som inte är i körbart skick. Samtidigt har flera nya medlemmar svårt att få parkeringsplats inom rimlig tid efter att de flyttat hit. Vi vill därför uppmana er som har fler platser än nödvändigt att säga upp dessa så att alla som behöver får en parkeringsplats.

Inom kort kommer Parkkompaniet att genomföra en del arbeten med växtligheten på området, bland annat städa upp i det lilla skogsområdet vid hus N och R samt fylla upp och gödsla gräsytor. Till hösten kommer de även att beskära alla buskar och träd på området. Ni behöver inte vara oroliga att alla träd kommer att tas ned och styrelsen arbetar på en plan för att ersätta den växtlighet som inte mår bra och för att fylla upp med nya planteringar.

På senaste styrelsemötet fick styrelsen en genomgång av föreningens ekonomi, det visade sig bland annat att kostnaderna för vatten har ökat med cirka 220 000 kronor jämfört med samma period förra året (januari till april) varav prishöjningen står för 9 procent. Förbrukningen har ökat med 10 procent så vi vill därför uppmana er till att kontrollera att ni inte har läckande toalettstolar, kranar och så vidare. Litrarna drar snabbt iväg i dessa så åtgärda det så snart som möjligt, om ni ser något som läcker i de gemensamma ytorna ber vi er att felanmäla detta till Riksbyggen snarast.

Kontakta styrelsen på styrelse@kallkallan.nu eller trivselgruppen i ditt hus på trivselgrupp.hus.x@kallkallan.nu (byt ut x till bokstaven för ditt hus) om du har några frågor eller tips!

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen för BRF Kallkällan


Till nyhetslistan