Månadsbrev nr. 11 2023

19 december 2023 Månadens brev med information om styrelsens arbete. Sätts upp i trappuppgångar alternativt lämnas i brevlådor hos de som bor i suterränglägenheterna under veckan!

Hej alla medlemmar!

Året börjar närma sig sitt slut och det innebär att detta månadsbrev är det sista nyhetsbrevet från styrelsen för 2023. Styrelsen tackar för det här året tillsammans med er och hoppas att ni ser fram emot det kommande året och det vi ska göra i föreningen lika mycket som vi gör! 

Nu när kylan är här så går dörrstängningen lite trögt och vi ber er därför att alltid kontrollera att portarna och källardörrarna stängs ordentligt när ni använder dem. På det sättet slipper vi både kyla inomhus och minskar risken att oinbjudna personer kommer in i fastigheterna. Inför helgerna ber vi er även att kontrollera att era brandvarnare fungerar som de ska samt vara försiktiga och tänka på brandrisken om ni har tända ljus och kokar knäck eller lagar annat gott.

Vidare har styrelsen omförhandlat ett av föreningens lån och beslutat att förlänga lånet hos Swedbank, totalt gäller det ca 7,2 miljoner kronor där styrelsen valt att binda räntan (cirka 4,33 %) i två år framöver. Styrelsen har beslutat att amorteringen på lånet ska löpa på som vanligt och att inga extra amorteringar kommer att göras denna gång. Dessutom testar styrelsen ny ytterbelysning bakom hus A och B (mot förskolan) och vi tar gärna återkoppling om ifall de lyser in i lägenheterna samt om ni upplever att de lyser upp vägen på ett bra sätt jämfört med nuvarande belysning.

I början av 2024 händer två saker som är viktiga för er medlemmar att hålla koll på. Det första är att ett medlemsmöte som kommer att hållas måndag den 15 januari 2024, klockan 18.00 på restaurang Köksverket (Blomgatan 17, Luleå). Kontakta styrelsen senast den 10 januari 2024 om du har en fråga att ta upp på medlemsmötet, endast föranmälda frågor kommer att behandlas på mötet. Ditt namn och frågeställning ska framgå på skrivelsen till styrelsen men din fråga tas upp anonymt på mötet. På grund av tidspress skjuts omröstningen av nya stadgar, som vi tidigare skrivit om i nyhetsbreven, upp till ordinarie föreningsstämma.

Det andra är att det kommer att genomföras två inspektioner i samtliga bostadsrätter, den ena är den obligatoriska ventilationskontrollen som genomförs var sjätte år, den andra är en statuskontroll av de delar i lägenheterna som föreningen har ansvar för. HSB genomför båda inspektionerna på uppdrag av styrelsen, mer information kommer på separata informationsblad.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen för brf Kallkällan


Till nyhetslistan