Återigen A+ rating av allabrf.se, för 2018

05 december 2018 Toppsockret har återigen erhållit det näst högsta betygscertifikatet A+ av sajten allabrf.se, efter en förnyad genomlysning av den senaste årsredovisningen 2017/18. Föreningen har klättrat sedan 2017 både på lägst månadsavgift och lägst föreningslån i A+ kretsen.
www.allabrf.se

Toppsockret tillhör de 30 brf:er som har betyg A+ av totalt 240 betygssatta i söderort (Älvsjö, Farsta, Vantör). Ingen har det högsta betyget A++ i det jämförbara området. allabrf.se har utvecklat ett index som består av sju viktiga parametrar: skuldsättning, avgiftsnivå, kassaflöde, hyresintäkter, drift- och underhållskostnader, räntekostnader och skatteskyldighet ("äkta"/"oäkta"). Varje parameter rankas först individuellt baserat på gränsvärden, därefter läggs de samman i ett viktat index.  

 

Toppsockret har klättrat en placering till plats 10 sedan 2017 vad gäller lägst månadsavgift bland A+ och plats 59 av alla 240. Vad gäller lägst belåning per m2 (föreningens lån) har vi klättrat tre placeringar sedan 2017 till plats 12 av A+ och plats 19 av alla 240. 

 

Om betygssystemet:  Högsta betyg (A++) innebär att bostadsrättsföreningen är synnerligen solid ur ett ekonomiskt perspektiv och en nära riskfri investering för spekulanter. Betyget har enbart utgivits till ca 1-2% av alla bostadsrättsföreningar i Sverige. Lägsta betyg (C) innebär att bostadsrättsföreningen kan ha ekonomiska problem, vilket kan resultera i högre månadsavgifter och/eller kapitaltillskott för bostadsrättsföreningens medlemmar. Betygsskalan är A++, A+, A, B och C där A++ är högsta och C är lägsta. För att ytterligare kvalitetssäkra systemet appliceras betyg endast på bostadsrättsföreningar där den underliggande datan har kontrollerats. Läs mer på allabrf.se.

 

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.

Ladda hem Toppsockrets betyg för 2018