Satsningar på Toppsockrets gård fortsätter

28 maj 2020 Föreningen har jobbat mycket på att underhålla och utveckla mark och trädgårdsytorna under en längre tid. Detta år gör vi några viktiga omtag för att nå ännu en högre nivå, med planteringar av nya träd och andra växter.

Inom en 14-dagarsperiod med början denna vecka kommer vi att få fler/nya växter i trädgården. 3 st japanska körsbärsträd kommer att ersätta 3 st prydnadsaplar utanför bollplanen. Även ett nytt plommonträd med blå frukter kommer till nedanför Boulebanan. Rodondendronbuskarna på en plats nedanför grillplatsen klarade sig inte (för mycket sol), de klipptes ned helt i höstas och omplanterades på baksidan/ nedgången till cykelförrådet. På platsen vi tagit dem ifrån kommer det att planteras Spirea buskar. 

Vid lilla caféplatsen utanför 201 kommer 2 st pergolabågar att få plats och snabbväxande rosor kommer att planteras som ska växa upp på dem. Nedanför vår lilla bergknalle planteras idegran, lågväxande och vid sidan av planteras en dunge pampasgräs. Komplettering i rabatter med vidjehortensia. Våra blomlådor i trädgården byter skepnad från vår till sommarblommor. Vi återanvänder blomlökarna, påskliljor och tazetter som är perenner. Planterar dem i våra rabatter så får vi njuta av dem i vår. Likaså försöker vi köpa en del sommarblommor till krukorna som är perenna så även de får bo i våra rabatter efter blommningens slut. De första rabatterna som får dessa lökar är de med de högre numren i slingan som haft få vårblommor i år.

Vid staketet mot förskolan röda tråden kommer vi plantera Bukettapel-Malus sargentii, en vacker vit buske under vår och försommar. De kommer att planteras vid/framför förskolans brandstegar för att dölja dem i möjligaste mån. Bakom ketchuphuset kommer 2 nya Clematis att växa upp för spaljén och framför kommer det att planteras Philadelphus Mont blanc - som är en schersmin, vacker och doftar gott. Vår häck kommer att kompletteras med ytterligare Norskspirea.

Gräsmattan kommer vi försöka laga på de kala fläckarna. Häcken kommer att klippas lagom till studenttid och skolavslutning. Slutligen, vi hoppas att alla får något fint att vila ögonen på nu när vårblommor snart går i ide och äppelblom, syrén, prydnadsaplar, fjärilsblommor, vanliga hortensior, syrénhortensior, lavendel, stäppsalvia olika grässorter, blå bolltistel, aliumbollar, trädgårdsnäva, gulltörel och mycket mycket mer som snart blommar och tar över med sin blomperiod.

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier. 

Några av de växter vi berikas med....
  • Japansk körsbärsträd
    Japansk körsbärsträd
  • Philadelphus Mont blanc
    Philadelphus Mont blanc
  • Clematis
    Clematis
  • Bukettapel Malus sargentii
    Bukettapel Malus sargentii