Toppsockret dubblerar amorteringen till nära 10 %

28 mars 2020 Föreningen amorterar lånen ytterligare med 700 tkr, till totalt 1,4 mkr eller motsvarande nära 10 % av föreningens lån vid ingången av budgetåret.

Vid omsättningen av Toppsockrets minsta fastighetslån den 28 mars, amorterade föreningen av lånet med ytterligare 700 tkr. Detta dubblerar den totala amorteringen hittills under budgetåret från 0,7 mkr till 1,4 mkr och gör att vi - redan - med en tredjedel kvar av budgetåret, har ökat amorteringstakten för tredje året i rad.

Den uppnådda amorteringen motsvarar 130 kr/m2, eller nästan 10 % av de totala fastighetslånen, som föreningen hade vid i ingången av budgetåret september 2019. Efter amorteringen har föreningen ett gemensamt fastighetslån på 13,1 mkr, eller 1 219 kr/m2 boyta.

Den höga amorteringstakten ligger i linje med styrelsens ambitioner att samla i ladorna och stå stadigt inför framtida utmaningar och kunna bibehålla en relativt låg månadsavgift över tid.

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.