Toppsockret mot marknadens lägsta räntor: 0,52%

28 februari 2020 Toppsockret tecknar låneavtal med ny bank och går mot marknadens lägsta räntor 0,52 % per idag!

Föreningen lämnar Swedbank efter 15 års samarbete och går över till Handelsbankens lokalkontor i Farsta. Swedbank har tidigare alltid varit lägst vid våra konkurrensutsättningar, men banken tycks nu gå mot en högre räntebana, samtidigt som vi får en lägre ränta hos Handelsbanken. I samband med bytet, går vi över från en rörlig 3-månaders ränta, till en 1-årig STIBOR med ränteändring var tredje månad. Skillnaden är att vi tidigare kunde amortera varje lån stötvis, när lånets löptid tre månader tog slut. Med STIBOR får man sätta en årsvis amortering upp till 10 %, och extra amortering får sedan vänta till löptiden på ett år är slut. STIBOR ändras varje dag precis som de flesta andra räntor och låses fast lånedagen, gäller sedan tre månader, när den sätts om igen. Föreningen betalar då STIBOR samt föreningens fasta påslag som banken har fastslagit gäller tillsvidare. 

Tre av föreningens totalt fyra lån berörs. Vårt första lån som byter bank per idag 28 februari är ett lån på 3,9 mkr. På detta lån betalar vi alltså 0,52 % tre månader framåt. Nästa byte sker om en månad 28 mars för 6 mkr, och det tredje lånet på 2,4 mkr byts slutligen 28 april. Vårt fjärde lån på 1,5 mkr kommer fortsätta rulla hos Swedbank, som vi räknar med vara färdigamorterat under hösten detta år. 

Vi passar på att tacka Swedbank för vårt 15 åriga samarbete.

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.