Den årliga lekplatsbesiktningen - check!

06 september 2020 Toppsockret har en årlig säkerhetsbesiktning av hela gården genom avtal med HSB. I detta ingår lekgården, grillplatsen, boulebanan, bollplanen, dagvattenbrunnar samt alla staket.
toppsockret.se

Efter årets säkerhetsbesiktning 2020, har vi gjort åtgärder för att släcka den enda B-anmärkningen och fler än hälften av de små C-anmärkningar som som har bedömts föreligga i årets besiktning. De kvarstående C-anmärkningarna har vi som fastighetsägare bedömt får åtgärdas i samband med framtida utbyten av lekredskap. Gunställningen, volträcket och stolparna på klätterställningen har genomgått en ansiktlyftning, som kommer hålla ett antal år framåt.

Arbetet med underhåll är något som aldrig blir "klart", eftersom lekredskap och ytor slits av både användning såväl som av väder och vind. Även nya regler med retroaktiva krav, ger utmaningar för oss som fastighetsägare att hålla med en fortsatt attraktiv och tillgänglig gård för barnen. De senaste kraven är bl a att det ska vara "extrema" avstånd mellan gungorna och inspringningsskyddet runt gungorna, en regel som har ändrats flera gånger över åren. Avståndet ger en låg C-anmärkning så det åtgärdar vi inte tills vidare, eftersom det ska vägas mot att vi i så fall inte kommer ha plats för några gungor alls, om vi samtidigt ska kunna behålla en klätterställning. Rapporten går som vanligt att ladda ner här och även under fliken  Besiktningsprotokoll. 

  • Stolparna på klätterställningen har målats om, och ser ut som nya.
    Stolparna på klätterställningen har målats om, och ser ut som nya.
  • Brädor på soffan på lekplatsen har bytts mot nya och släckt B-anmärkningen.
    Brädor på soffan på lekplatsen har bytts mot nya och släckt B-anmärkningen.
  • Vippgungan Moses har kompletterats med fallsand för att klara kravet på fallskyddsunderlag.
    Vippgungan Moses har kompletterats med fallsand för att klara kravet på fallskyddsunderlag.