Boende i Toppsockret sänker bolåneräntan hos storbanker

16 november 2018 Flera storbanker har under året infört gröna bolån med lägre ränta, för kunder som bor i energieffektiva hus. Medlemmar i brf Toppsockret har förmånen att tillhöra de kanske 5% av alla bolånekunder som kan nyttja dessa billigare bolån till 100%!
picjumbo.com

Under året har flera storbanker infört billigare ränta för bolånekunder som bor i energieffektiva hus. SBAB kallar det för Grönt bolån, och SEB kallar det Grön bolånerabatt. Det grundar sig på energideklarationer som har skickats in till Boverket, där bostadshuset tillhör energiklass A eller B. Tillhör man de få bolånekunder som bor i dessa energieffektiva bostadshus, så får man den högsta ränterabatten från bankerna, som ger 0,1% lägre boränta. SEB räknar med att upp till 5 procent av kunderna kan beröras, många av dem äger nyproducerade bostäder i en intervju i Dagens Industri. Detta ger ytterligare ett mervärde för medlemmar som bor i brf Toppsockret.

Energideklarationer är ingenting nytt för brf Toppsockret. Föreningen var det första brf i Sverige som lät utföra Energideklaration redan 2007, och gjorde en ny deklaration 2017, som visade att vår energianvändning landar på låga 46 kWh/m2 som ligger på energiklass B.

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.

Energideklaration att ladda ner för förhandlingen med bankerna: