Toppsockret bygger 30 laddplatser för medlemmarna

21 januari 2022 Toppsockret fortsätter att investera för framtiden redan idag. Inom kort kommer föreningen att få en av de större laddplatserna i söderort, startklar för alla medlemmar med som redan har laddningsbara bilar idag, och för alla som skaffar det ett bra tag framåt.

Nu kan Brf Toppsockret lägga till ännu en fördel för föreningens medlemmar. Brf Toppsockret tillhör redan en av de föreningar som kan erbjuda medlemmarna goda parkeringsmöjligheter till en låg kostnad. Med den senaste investeringen i en stor laddinfrastruktur får medlemmarna att tillgodogöra sig alla fördelar med den senaste laddtekniken, och tryggheten att veta var de kan ladda bilen - hemma!

Brf Toppsockret bygger infrastruktur för 30 laddplatser med beviljat statligt bidrag. Anläggningen beräknas tas i drift i slutet av januari. Driften sker därefter tillsammans med Vattenfall InCharge som har kundsupport dygnet runt. Vattenfall InCharge sköter även all kontakt och debitering av elbilisternas elförbrukning. Laddbrickan/kortet ger medlemmarna tillgång till hemmaladdaren och alla Vattenfalls InCharges alla laddplatser runtom i Sverige och Europa. Vattenfall InCharge har även ett samarbete med E.ON som innebär att det går att ladda på deras laddstationer med Vattenfalls laddbricka.

Laddboxarna av svenskbaserade märket CTEK har en lastbalansering, som fördelar den tillgängliga elen jämnt. Varje laddplats med 16A levererar upp till 3,7 kW, vilket ger ungefär 2 mils laddning per timme, beroende på bilsort, körsätt och väderlek. I projektet förbereder vi även för framtida utbyggnad av laddinstallationen, genom att vi lägger ner tomrör och har plats i det nya elskåpet för en ny större elservis. 

För att kunna ladda behöver medlemmarna beställa en personlig laddbricka/kort från Vattenfall InCharge, på denna länk: https://incharge.vattenfall.se/ladda-pa-vagen/bestall-laddkort.

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.

 

Med InCharge har vi visionen att stötta omställningen till framtidens hållbara transporter – vi vill göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Sedan 2016 bygger vi laddinfrastruktur i nära samarbete med kommuner, städer och företag och vi växer tillsammans med våra partnersamarbeten. Följ med oss på resan!  (hemsida: https://incharge.vattenfall.se/)

 

Global Electical Engineering levererar helhets- och dellösningar inom solcellsanläggningar, eldistribution, laddinfrastruktur, batterilagring och konsultverksamhet. (hemsida: http://www.gee-ab.com/)

Bilder under arbetet
  • 110-tomrör läggs ner för framtida utbyggnad.
    110-tomrör läggs ner för framtida utbyggnad.
  • Även tomrör för kommande byte av utomhusbelysningen läggs ner i schaktet.
    Även tomrör för kommande byte av utomhusbelysningen läggs ner i schaktet.
  • Nytt elskåp förberett för framtida utbyggnad och större elservis.
    Nytt elskåp förberett för framtida utbyggnad och större elservis.