Brandskyddsutrustning får grönt ljus i årets kontroll

15 maj 2019 Toppsockret har ett avtal med företaget Brand & Industriskydd för att utföra årlig kontroll av alla brandtekniska installationer, brandluckor, brandlarmssystem, släckutrustning samt utrymningsarmaturer. Efter små insatser fick vi återigen all utrustning och installationer godkänt i årets kontroll.

Brand & industriskydd har varit på kontrollbesök vid två tillfällen. Den 4 april kontrollerades brandsläckare, nödutrymningsarmaturer i källarstråket och rökluckor i alla trappuppgångar. Vajrar fick bytas i några brandluckor och brandsläckaren i föreningslokalen fick bytas, därefter blev allting godkänt. Den 8 maj testades brandlarmet i källarstråket, vilket inbegriper larmklockor i tvättstugorna, detektorer i källarstråket samt brandlarmscentral i värmecentralen. Brandlarmet blev godkänt utan anmärkningar.  

Vårt SBA - Systematiska BrandskyddsArbete - fortsätter som förut. Utöver kontrollerna av teknisk utrustning ovan, fortsätter de löpande egenkontrollerna i våra trapphus med jämna mellanrum, att det inte finns brandfarligt material i våra portar/trapphus, såsom pulkor, plastleksaker och annat som är lättantänligt eller som kan förhindra utrymning från trapphusen ut i det fria. I mars delade vi även ut brandvarnare till alla medlemmar, som ska sättas upp en per våning.