Toppsockret digitaliserar ritningar och går in i 3D

10 augusti 2022 Föreningen har digitaliserat alla arkitektritningar och skapat väldetaljerade modeller i Revit för 3D. Det blir nu både lätt att se, lägga till och ändra detaljer samt komplettera alla typer av ritningar till arkivet i CAD.

Föreningen har nu landat arbetet med att digitalisera våra A-ritningar och modell i 3D (tredimensionellt) både för mark- såväl som huset. Föreningen har anlitat arkitekter på Projektengagemang, PE, som har varit lätta att samarbeta med. Allt är ritat i verktyget Revit som de flesta arkitekter använder idag, och där man kan modellera allt från olika vinklar. Det är nu relativt enkelt att med arkitekternas hjälp, ändra, lägga till och visualisera våra ritningar på ett bra sätt. Detta kommer underlätta kommande stambyte, men även att vi får med detaljer när vi ändrar på något i huset framöver. Här är bara några enstaka exempel på möjligheterna med 3D, där exempelvis situationsplanen även finns under fliken parkering  

Ett inklipp från webben om Revit: 

 

Vad är Autodesk Revit?
Autodesk Revit är ett kraftfullt verktyg för projektering, design, visualisering och samordning av alla typer av byggprojekt, från skiss till färdig byggnad. Programmet är världsledande inom BIM (Building Information Model) och låter dig hantera data smidigt och säkert. Ändringar uppdateras omedelbart i hela modellen och data kan integreras med andra program. Revit täcker alla konstruktionsdiscipliner, vilket gör samspelet mellan arkitektur, konstruktion, installation och entreprenörer enkelt och smidigt. Revit ger dig även möjlighet att presentera projekt med 3D-visualisering, film och VR.

 

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.

  • Fågelvy av Toppsockret sett från tunnelbanan
    Fågelvy av Toppsockret sett från tunnelbanan
  • Situationsplan av hela fastigheten
    Situationsplan av hela fastigheten