Toppsockret gör en Hattrick - tredje amorteringen

29 augusti 2019 Toppsockret har gjort den tredje amorteringen för budgetåret - Hattrick! Föreningslånen har amorterats med 400.000 kr under augusti, vilket innebär att styrelsen har nått sitt stretchmål och amorterat hela 1,2 mkr innevarande budgetår.

Vid senaste omsättningen av Toppsockrets fastighetslån den 28 augusti, amorterade föreningen av lånen med 400 tkr. Det är den tredje amorteringen under det nuvarande budgetåret sedan september 2018, med sammanlagda amorteringar på 1,2 mkr. Amorteringsnivån nådde därmed styrelsens stretchmål för året och blev 50% högre än det föregående budgetåret. 

Efter den senaste amorteringen har föreningen fastighetslån på 14,5 mkr, vilket innebär att lånen har sänkts från 1.461 kr/m2 till 1.349 kr/m2 boyta under året. Föreningen har fortsatt låg snittränta på ca 0,7 % hos vår bank Swedbank, efter omförhandling under budgetåret. 

Styrelsen anser att en högre amorteringstakt behöver fortsätta, för att samla i ladorna och att kunna hålla en jämn månadsavgift över tid. I linje med detta görs därför en mindre höjning av årsavgifterna med 5% för att kompensera delar av inflationen de senaste 10 åren, samt en hyreshöjning av alla hyresobjekt under kommande budgetåret som tidigare aviserats. 

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.