Förnyad A+ rating av allabrf.se för 2019

11 december 2019 Toppsockret har för fjärde gången erhållit det höga betyget A+ av sajten allabrf.se, efter en genomlysning av den senaste årsredovisningen 2018/19. Föreningen har klättrat rejält sedan 2018 vad gäller lägst föreningslån i den allt trängre A+ kretsen.

Toppsockret tillhör de numera endast 18 brf:er som har betyget A+ av totalt 235 betygssatta i vår del av söderort (Älvsjö, Farsta, Vantör). Antalet föreningar som har erhållit A+ har sjunkit från 30 st föregående året 2018. Ingen har det högsta betyget A++ i det jämförbara området, och endast 3 föreningar har det i hela söderort (söder om Södermalm). allabrf.se har utvecklat ett index som består av sju viktiga parametrar: skuldsättning, avgiftsnivå, kassaflöde, hyresintäkter, drift- och underhållskostnader, räntekostnader och skatteskyldighet ("äkta"/"oäkta"). Varje parameter rankas först individuellt baserat på gränsvärden, därefter läggs de samman i ett viktat index.  

 

Toppsockret har tappat två placeringar sedan 2018 vad gäller lägst månadsavgift bland A+ kretsen, trots att vi inte har höjt avgiften på tio år. Vad gäller lägst belåning per m2 (föreningens lån) har vi dock klättrat upp fyra placeringar sedan 2018 till plats 8 av A+ och plats 17 av alla 235 betygssatta föreningar. 

 

Om betygssystemet:  Högsta betyg (A++) innebär att bostadsrättsföreningen är synnerligen solid ur ett ekonomiskt perspektiv och en nära riskfri investering för spekulanter. Betyget har enbart utgivits till ca 1-2% av alla bostadsrättsföreningar i Sverige. Lägsta betyg (C) innebär att bostadsrättsföreningen kan ha ekonomiska problem, vilket kan resultera i högre månadsavgifter och/eller kapitaltillskott för bostadsrättsföreningens medlemmar. Betygsskalan är A++, A+, A, B och C där A++ är högsta och C är lägsta. För att ytterligare kvalitetssäkra systemet appliceras betyg endast på bostadsrättsföreningar där den underliggande datan har kontrollerats. Läs mer på allabrf.se.

 

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.

Ladda hem Toppsockrets betyg för 2019