Förnyad A+ rating 2020 av allabrf.se

17 december 2020 För femte gången har Toppsockret erhållit det höga betyget A+ av sajten allabrf.se, efter en genomlysning av den senaste årsredovisningen 2019/20. Föreningen har fortsatt klättra rejält även under 2020, vad gäller lägst föreningslån i den trånga A+ kretsen som är den näst högsta ratingen i betygssystemet. Toppsockret ligger nu på tredje plats av alla föreningar, och första plats med A+ rating, i Farsta.
Bild: allabrf.se

Toppsockret tillhör de få som har betyget A+ rating av flera hundra betygssatta bostadsrättsföreningar i vår del av söderort (Älvsjö, Farsta, Vantör). Antalet föreningar som har erhållit A+ eller högre har sjunkit från 30 st 2018 till 18 st 2020, varav endast en förening i Stureby har det högsta betyget A++. 

 

Toppsockret har fortsatt att klättra under året 2020 på index lägst belåning per m2 (föreningens lån). Toppsockret låg 2018 på plats 12, 2019 på plats 8, och ligger 2020 på plats 5, av alla föreningar med A+ rating i området Älvsjö/Farsta/Vantör. I Farsta ligger Toppsockret på första plats. Föreningen har under 2020 förbättrat sig på två delbetyg, och har högsta betyg A++ på hälften av de sex delbetygen i betygssystemet. 

 

Om betygssystemet:  Högsta betyg (A++) innebär att bostadsrättsföreningen är synnerligen solid ur ett ekonomiskt perspektiv och en nära riskfri investering för spekulanter. Betyget har enbart utgivits till ca 1-2% av alla bostadsrättsföreningar i Sverige. Lägsta betyg (C) innebär att bostadsrättsföreningen kan ha ekonomiska problem, vilket kan resultera i högre månadsavgifter och/eller kapitaltillskott för bostadsrättsföreningens medlemmar. Betygsskalan är A++, A+, A, B och C där A++ är högsta och C är lägsta. För att ytterligare kvalitetssäkra systemet appliceras betyg endast på bostadsrättsföreningar där den underliggande datan har kontrollerats. Läs mer på allabrf.se.

 

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.

Ladda hem Toppsockrets betyg för 2020