Toppsockret tecknar nytt driftavtal med Svanströms El & VVS

07 juni 2023 Toppsockret lämnar sitt driftavtal med HSB efter tre år, och tecknar nytt driftavtal med Svanströms EL & VVS AB.

Brf Toppsockret har sedan 2016 en hybridanläggning med värmeåtervinning och bergvärme som primär energikälla för uppvärmning, och fjärrvärme som spetsenergi för framförallt varmvatten. 2019 kopplades frikyla till bergvärmen i systemet, som ger mycket energieffektiv kyla i tvättstugorna och föreningslokalen. Hybridsystemet  fungerar relativt väl, men mer spetskompetens och "kärlek" brukar inte vara fel. 

Med det nya avtalet får Toppsockret direkt tillgång till certifierade yrkesarbetare hos Svanströms El & VVS AB inom kylteknik, VVS, elinstallation, rörinspektion, styr & regler och 24/7-jour. Utöver det så får medlemmarna ett rabatterat fast timpris på företagets hela yrkeskompetens, likväl ett rabatterat pris på installationsmaterial. Det nya avtalet mellan parterna börjar gälla 1 augusti 2023 och omfattar sex ronderingar av värmesystemet inklusive frikylekonvektorerna, ett filterbyte i ventilationen, tillgång till teknisk förebyggande felsökning, samt överlåtelse av ansvaret till en entreprenör som har omfattande kompetens och resurser som behövs för för vår fina och avancerade anläggning. Tanken är att vi även ska kunna utveckla anläggningen och göra den ännu mer energieffektiv framöver och förebygga oförutsedda driftstopp. 

Om företaget Svanströms El & VVS AB:
"Vi utför alla tänkbara elinstallationer, allt ifrån att sätta upp vägguttag hos privatpersoner till större entreprenader i miljonklassen. Vi är kunniga inom automation, styr o regler mm, och vi har 24 h jourverksamhet i hela Stockholm och miljö & kvalitetcertifierade likvärdigt ISO. Vi har även en heltäckande fastighetsjour och vi tar hand allt som händer dygnet runt. Letar du efter någon som kan utföra stamspolning med hetvatten och högtryck samt rörinspektion med avancerad färgkamera? Det löser vi också."

Brf Toppsockret är en klimatsmart förening, som prioriterar investeringar som sänker förbrukningen av el, värme och vatten, och väljer leverantörer som har sunda miljöstrategier.