Brandskyddsutrustning igenom årets kontroll!

30 maj 2018 Toppsockret låter kontrollera alla brandtekniska installationer, släckutrustning samt nödutrymningsarmaturer, varje år. För kontrollen har Toppsockret ett löpande avtal med företaget Brand & Industriskydd.

Brand & industriskydd har nu varit hos oss vid två tillfällen. Den 15 maj testades brandlarmet som vi har i källarstråket, som fungerade utan problem. Detta larm hörs inte upp i trapphusen och är till för att om olyckan är framme och någon är i våra källarutrymmen och tvättstugor ska få vetskap om detta. Två detektorer kommer dock att bytas p.g.a. ålder och batterier i brandcentralen likaså för att förhindra falsklarm. Den 28 maj har genomgång gjorts av brandsläckare, nödutrymningsarmaturer i källarstråket och rökluckor i alla trappuppgångar. Här fick vi nedslag på en röklucka och en utrymningsarmatur som kommer att bli åtgärdat inom kort.

Vi kommer att göra löpande egenkontroller i våra trapphus med jämna mellanrum, enligt nya rutiner. Detta innebär att vi kontrollerar att det inte finns brandfarligt material i våra portar/trapphus, såsom pulkor, plastleksaker och annat som är lättantänligt eller som kan förhindra utrymning från trapphusen ut i det fria. Info finns på anslagstavlan i samtliga portar om hur vi är brandsäkra.

Uppdatering 20180721: Samtliga anmärkningar ovan är åtgärdade, första egenkontrollerna enligt nya rutiner är genomförda.