Fönsterrenoveringen börjar v 8

01 mars 2014

Fönsterrenoveringen startar v8, dvs måndag 17 februari. Hela renoveringen kommer att pågå 4-5 kalenderveckor. Entreprenören är Målardalens fönsterrenovering AB, som har stor erfarenhet av renoveringar i bland annat borättsföreningar. Fönstren i fyra portar tas bort samtidigt, alla fönster i respektive lägenhet, med början i port 193-199. Fönsterbågarna tas bort och skickas till verkstad. I fönsterbågarnas och balkong resp souterrängdörrarnas ställe sätts isolerade ”paraplyer” upp för att skydda mot kylan, och i markplan sätts plyfaskivor upp som starkare inbrottsskydd. Fri tillgång framför fönster och både fönstret och dörren på balkongen krävs och alla ombeds därför rensa för att underlätta arbetet.

I samband med att man tar bort fönstren första dagen, så skrapas och första strykningen målas på fönsterblecken på utsidan. Balkongfönstrets och dörrens utsida kommer att slipas och målas också, vilket även gäller souterrängvåningen som vetter mot utsidan av huset. Innersta fönsterbågens ruta ersätts till ett energiglas, som minskar kallraset väsentligt på vintern. Målarna behöver komma in flera gånger under arbetsveckan, för att slipa, grundmåla och måla.

Medlemmarna erbjuds köpa både nya persienner eller att få målat på insidan på karm och båge, med kraftigt reducerade priser med ROT-bidraget. Mer detaljerad info kommer upp i portarna, brevlådorna och anslagstavlan.